V napajedelském Pahrbku je zhoršená kvalita vody. V ostatních přírodních koupalištích v kraji je voda bez vážnějších závad

8. srpen 2019 16:53

Nezávadná voda je podle hygieniků v ostatních přírodních koupalištích, a to otrokovickém Štěrkáči, Bystřičce a Novém Hrozenkově na Vsetínsku.

Na Pahrbku, slepém rameni řeky Moravy u Napajedel na Zlínsku, je zhoršená kvalita vody. Důvodem jsou sinice a vyšší množství chlorofylu, uvádějí stránky krajské hygienické stanice ve Zlíně, která kvalitu vody v přírodních koupalištích kontroluje.

U některých vnímavých jedinců by se již mohly vyskytnout zdravotní obtíže, po koupání se doporučuje osprchovat.
Hygienici

V případě Pahrbku je u koupajících mírně zvýšená pravděpodobnost vzniku zdravotních problémů. "U některých vnímavých jedinců by se již mohly vyskytnout zdravotní obtíže, po koupání se doporučuje osprchovat," uvedli hygienici.

Mírně zhoršená kvalita vody je v kraji také kvůli vyššímu obsahu chlorofylu, tedy zeleného barviva v rostlinách či vodních řasách, v luhačovické přehradě a nádrži Horní Bečva na Vsetínsku. Stále je však vhodná ke koupání.

Nezávadná voda je v ostatních přírodních koupalištích, a to otrokovickém Štěrkáči, Bystřičce a Novém Hrozenkově na Vsetínsku.

zdroj: ČTK
Spustit audio