V Náchodě se život vrací postupně k normálu, město chce podpořit restart podnikatelských aktivit

16. květen 2020 08:16

Náchodští radní se zabývali možnostmi podpory pro místní občany a podnikatele, které by pomohly ulehčit restartování jejich podnikatelských aktivit omezených v důsledku šíření pandemie onemocnění covid-19.

„Debata to byla opravdu velmi náročná, protože i při nejlepší vůli je téměř nemožné pomoci všem a zcela bez rozdílu. Ale jak se říká, nejhorší je nedělat nic, proto jsme již v tomto týdnu schválili první konkrétní kroky města," uvedl starosta Jan Birke z ČSSD.

Čtěte také

A dodal, že další formu podpory budou radní diskutovat postupně na dalších jednáních.

V této souvislosti radní pozastavili vybírání místního poplatku za povolené předzahrádky, a to v termínu od 12. března 2020 do konce roku 2020. Provozovatelé restaurací tak v letošním roce mohou provozovat předzahrádky bez poplatku a zatěžující administrativy.

Radní také rozhodli, že od pondělí 18. května 2020 budou znovu zpoplatněna veřejná parkoviště. Náchod je jedním z mála měst, která doposud ještě výběr parkovného neobnovila.

„Bereme to jako vstřícný krok vůči občanům do konce nouzového stavu, to je do neděle 17. května," vysvětlil starosta.

Parkoviště na náměstí v Náchodě

Od pondělí již bude tedy třeba hradit poplatek za parkování na Masarykově náměstí, Karlově náměstí, na parkovišti v Riegrově ulici, za budovou radnice, u polikliniky v ulici Němcové, na parkovacích plochách v ulici Komenského, v ulici Palachova (u okresního soudu) a na parkovišti v areálu bývalé Tepny, které spravují Technické služby Náchod.

autor: baj | zdroj: Městský úřad Náchod
Spustit audio

Související