Tomáš Klus nahrál v budějovickém rozhlase písničku s kapelou K.R.B. centra Arpida

1. duben 2019 10:03

Hudební studio Českého rozhlasu České Budějovice patřilo v neděli odpoledne skupině K.R.B. z centra Arpida pro hendikepované. Právě hendikepovaní hudebníci tu nahrávali společnou písničku se zpěvákem Tomášem Klusem.

Navázali tak na spolupráci se skupinou Vypsaná fixa a zpěvákem Pekařem.

Jedním ze 17 členů kapely K.R.B. českobudějovického centra Arpida je například jedenáctiletý Marek Klun. Ze společné nahrávky s Tomášem Klusem byl nervózní, ale jen do chvíle, než se zpěvák ve studiu objevil.

Pro společnou nahrávku vybrala Arpida píseň Marie, která do repertoáru skupiny K.R.B. patří už přes rok. „Já si myslím, že je nejvíc vystihuje, protože to je zrovna ta emoce, kterou ve mně konkrétně vzbuzují,“ komentoval Tomáš Klus.

„Ta autenticita vyplývá na povrch nejvíc právě v momentu improvizace a takového jemného napětí toho, co přijde, když nevíte, co máte dělat,“ dodal zpěvák.

V pondělí natočí skupina K.R.B. s Tomášem Klusem v ulicích Českých Budějovic ke společné nahrávce písně Marie ještě videoklip.

Lidé budou moci videoklip vidět na Youtube kanálu Arpidy. „Když dosáhneme počtu tisíc sledovatelů, tak už potom z každého přehrání videa půjdou nějaké peníze na centrum Arpida, což je pro nás samozřejmě fantastické,“ připomněl mluvčí Arpidy Ondřej Helebrant.

Peníze potom centrum využije na další služby pro svoje hendikepované klienty.

Spustit audio

Související