Studenti „šlapou“ pro zlínskou zoo, pomůžete jim?

Studenti ze zlínské obchodní akademie pomáhají místní zoologické zahradě. Konkrétně si vybrali ptáka puštíka tečkovaného, který je zároveň maskotem školy.

Studenti i s kantory a veřejností se pomocí aplikace zapojili do projektu, při kterém sčítají nachozené kilometry. Původní metu - vzdálenost 11 tisíc kilometrů, což znamená 11 tisíc korun pro zlínskou zoo - splnili už více než dvakrát. Podle vedoucí PR týmu školy Miloslavy Kubíčkové nachodili k 26. březnu už téměř 25 tisíc kilometrů. Proto si dali další cíl. Pokud se jim podaří pokořit do konce března 30 tisíc kilometrů, dostane zoo ve Zlíně od sponzora akce stejnou částku, tedy 30 tisíc korun.

Tabulka nachozených kilometrů v akci Strava nejen pro puštíka

Do projektu se zapojil i redaktor Lukáš Veselý, tuto možnost má i široká veřejnost. Akce je také otevřená dalším sponzorům, kteří by chtěli podpořit zlínskou zoo a pohyb nejen studentů.

Podrobnosti jsou na stránkách Obchodní akademie Tomáše Bati a Vyšší odborné školy ekonomické Zlín v záložce „OA pro zoo“.

Všechny články, které se týkají zlínské zoo v době koronaviru, najdete na https://rozhl.as/ZooZlin.

Puštík tečkovaný
autoři: Lukáš Veselý , Růžena Vorlová
Spustit audio

Související

Více o tématu

E-shop Českého rozhlasu

Víte, kde spočívá náš společný ukrytý poklad? Blíž, než si myslíte!

Jan Rosák, moderátor

slovo_nad_zlato.jpg

Slovo nad zlato

Koupit

Víte, jaký vztah mají politici a policisté? Kde se vzalo slovo Vánoce? Za jaké slovo vděčí Turci husitům? Že se mladým paním původně zapalovalo něco úplně jiného než lýtka? Že segedínský guláš nemá se Segedínem nic společného a že známe na den přesně vznik slova dálnice? Takových objevů je plná knížka Slovo nad zlato. Tvoří ji výběr z rozhovorů moderátora Jana Rosáka s dřívějším ředitelem Ústavu pro jazyk český docentem Karlem Olivou, které vysílal Český rozhlas Dvojka.