Slavíme 6. narozeniny. Ve vysílání jsme už bojovali se sršni i netopýry

31. říjen 2023

1. listopadu 2023 si budeme připomínat šesté narozeniny Českého rozhlasu Zlín. V rámci narozeninového programu nabídneme speciální vysílání a budeme také rozdávat dárky.

Živou muziku, netradiční moderátorskou dvojici, veselé příhody ze studia i redakce a hlavně spoustu dárků vám nabídneme 1. listopadu 2023 ve vysílání Českého rozhlasu Zlín. Uplyne totiž přesně 6 let, co jsme pro vás začali vysílat ze Zlína jako v pořadí čtrnáctá regionální stanice Českého rozhlasu. 

Studio i redakce sídlí ve vile Jana Antonína Bati a před samostatným vysíláním se podílela na vysílání sesterského Českého rozhlasu Brno, který Zlínský kraj pokrýval. Úderem jedenácté hodiny 1. listopadu 2017 ale čtyři vysílače v kraji začaly místo brněnského vysílání šířit to zlínské.

Sídlo Českého rozhlasu Zlín: vila Jana Antonína Bati.

Prvním hlasem, který zazněl z vysílání Českého rozhlasu Zlín v roce 2017, byl hlas Ondřeje Strachoty.

A právě Ondřeje Strachotu uslyšíte v odpoledním speciálním vysílání k oslavě 6. narozenin naší stanice. Spolu s ním vás bude od čtrnácté do šestnácté hodiny bavit i čerstvá posila našeho týmu Markéta Macháčková. Vysílání zpestří živou muzikou dvojice hudebníků VojoDeyl, kterou tvoří houslista a pianista Radim Vojtek a kytarista Martin Deyl. Každou hodinu budeme rozdávat rozhlasové dárky a prostřednictvím rozhlasových vln nabídneme i "veselé příhody" ze zákulisí našeho vysílání.

Třeba o roztomilém přeřeku Ondry Strachoty:

O hmyzu a netopýrech ve studiu s Petrem Uhříkem:

Duchařské historky Jarky Barboříkové:

Vzpomínka Pepy Kollera na Pat-Mat vysílání:

Příroda nepočká aneb o nenadálém záskoku Tomáše Perutky:

O prohraném boji Pavla Vacka s indispozicí:

Co pro vás připravujeme

Našimi oblíbenými zlínskými pořady jsou Dobré ráno, Moravo! mezi pátou a devátou ranní, mezi druhou a čtvrtou odpolední pořad Rendez-vous a od pěti do šesti zpravodajský pořad Den ve Zlínském kraji. Po celý den vysíláme vlastní zpravodajské relace, které přináší aktuální informace z kraje od našich zlínských zpravodajů.

Posluchačům nabízíme i oblíbené pořady jako je dopolední Apetýt nebo Srdcovky Zdeňka Junáka, pořady s blahopřáním Morava, krásná zem nebo víkendové Blahopřání s písničkou.

A v neposlední řadě jsou to i oblíbené cykly rozhovorů Na pohovce Jožky Kubáníka nebo Naplno s Věrou Hotařovou, série reportáží Záhady a tajemství Zlínského kraje, životní příběhy místních rodáků a lidí, kteří jsou se Zlínským krajem spojeni, v pořadu Rodáci známí neznámí, oblíbené jsou také naše tipy na výlety v našem kraji, písničkové vzpomínání Strom lásky mý nebo vlídné povídání v Noční lince.

Vysíláme na frekvencích
UHERSKÉ HRADIŠTĚ 99,1 (JALUBÍ)
UHERSKÝ BROD 107,3 (ČERNÁ HORA)
VSETÍN 89,5 (BEČEVNÁ)
ZLÍN 97,5 (TLUSTÁ HORA)
VALAŠSKÉ KLOBOUKY 101,8 (SUCHÝ VRCH)
Poslouchat lze i prostřednictím internetových stránek, kde je možné dění ve studiu sledovat i na webových kamerách.

Tváře i medailonky všech, kteří pro vás vysílání připravují, najdete ZDE.

Spustit audio

Související

E-shop Českého rozhlasu

Vždycky jsem si přál ocitnout se v románu Julese Verna. Teď se mi to splnilo.

Václav Žmolík, moderátor

tajuplny_ostrov.jpg

Tajuplný ostrov

Koupit

Lincolnův ostrov nikdo nikdy na mapě nenašel, a přece ho znají lidé na celém světě. Už déle než sto třicet let na něm prožívají dobrodružství s pěticí trosečníků, kteří na něm našli útočiště, a hlavně nejedno tajemství.