Přijďte si užít Zlín Film Festival s Českým rozhlasem

8. září 2021

Od 9. září bude ve Zlíně probíhat druhá část 61. ročníku Zlín Film Festivalu a jako každý rok bude Český rozhlas jeho nedílnou součástí. Až do 15. září tak budete moci navštívit stanoviště Českého rozhlasu soustředěné u koma modulu v parku Komenského, ale i mobilní studio Českého rozhlasu Zlín. To bude letos umístěno přímo v OC Zlaté jablko na náměstí Míru, kde můžete být každodenně přímými svědky živého vysílání.

Čtěte také

V průběhu celého festivalu se s Českým rozhlasem budete moci setkávat v koma modulu a stanu v parku Komenského. Každý den se tady od 10 do 19 hodin můžete zúčastnit soutěže "Co pro mě znamená rozhlas" s výhrou v podobě digitálního DAB rádia. Losování můžete být osobně přítomni v našem studiu v OC Zlaté jablko, odkud jej budeme denně také vysílat. 

Koma modul bude útočištěm rozhlasového koutku, hravé dílny, ve které se zájemci pod vedením moderátorky Českého rozhlasu Zlín Jarky Barboříkové seznámí se studiovou prací moderátora a budou mít možnost natočit si vlastní, pro tuto příležitost připravené zprávy.

Ve stanu Českého rozhlasu Zlín jsme ve spolupráci se Sjednocenou organizací nevidomých a slabozrakých připravili přehled aktivit s názvem „Vnímejte svět ušima“. Vyzkoušíte si, jaké to je, orientovat se bez pomoci zraku, poznáte pomůcky, které jej nahrazují, a zjistíte, jaká je citlivost vašeho sluchu a hmatu i orientace v prostoru.

V sobotu od 16 hodin se na malém pódiu v parku Komenského uskuteční koncert Rádia Junior, ve kterém publiku zazpívají populární youtuberky Annie Camel a Adéla Zouharová. Hlavními hvězdami tradičního Koncertu Českého rozhlasu na pódiu na náměstí Míru v úterý 14. září od 17 hodin budou Lenny a Adam Mišík. Dobrou noc pak zlínským posluchačům popřeje po své diskotéce Martin Hrdinka.

To vše doplní další drobné atrakce, které zaujmou děti i dospělé.

Budeme se na vás těšit!

Program

OC Zlaté jablko – živé vysílání Českého rozhlasu Zlín

* každý den od 9. do 15. září … živé odpolední vysílání 14 – 16 hodin … denně losování soutěže o digitální rádia, 15:15 – 15:45 rozhovory s festivalovými hosty

* pátek 10. září … 10 – 11 hodin … živé vysílání pořadu Srdcovky Zdeňka Junáka, po něm autogramiáda

* pátek 10. září … 11 – 12 hodin … živé vysílání pořadu Apetýt Andrey Kratinové (hostem pořadu bude herec Oskar Hes)

* sobota 11. září … 15 – 16 hodin … živé vysílání pořadu Na pohovce Jožky Kubáníka (hostem pořadu bude Vašek Noid Bárta)

* úterý 14. září … 11 – 12 hodin … živé vysílání pořadu Apetýt Andrey Kratinové (hostem pořadu bude herečka Klára Issová) 

Zdenek Junak v OC Zlate jablko (živé vysílání Českého rozhlasu Zlín během Zlín Film Festivalu 2021)

Festivalový Koma modul

Program denně 9. – 15. září v parku Komenského od 10 do 19 hodin:

* 10 až 19 hodin … soutěž o digitální rádia DAB+ (zájemci vyplňují odpovědní formulář, losování probíhá v živém přenosu vysílání z OC Zlaté Jablko v 15:45)

* všední dny 14 až 17, víkend 10 až 17 hodin … moderátorská dílna s Jarkou Barboříkovou (natáčení zpráv do grafiky) 

Stan Českého rozhlasu Zlín

* denně 10. – 15. září od 13 do 17 hodin v parku Komenského … "Vnímejte svět ušima" – zážitkové prohlídky parku se SONS (Sjednocená organizace slabozrakých a nevidomých) ...  budete mít možnost vyzkoušet si, jaké to je orientovat se bez pomoci zraku, poznáte pomůcky, které jej nahrazují, a zjistíte, jaká je citlivost vašeho sluchu a hmatu i orientace v prostoru.

Zlín Film Festival 2021 - zahájení
Spustit audio

Související

E-shop Českého rozhlasu

Kdo jste vy? Klára, nebo učitel?

Tereza Kostková, moderátorka ČRo Dvojka

jak_klara_obratila_na web.jpg

Jak Klára obrátila všechno vzhůru nohama

Koupit

Knížka režiséra a herce Jakuba Nvoty v překladu Terezy Kostkové předkládá malým i velkým čtenářům dialogy malé Kláry a učitele o světě, který se dá vnímat docela jinak, než jak se píše v učebnicích.