Při požáru ve Zlíně zemřeli dva muži. Jejich totožnost je neznámá

Příčina požáru zatím není známá.

Při středečním večerním požáru v rodinném domě ve zlínské místní části Kudlov uhořeli podle zjištění zlínských kriminalistů dva muži.

Totožnost mužů zatím nebylo možné s určitostí ověřit, u obou mrtvých byla nařízena soudní pitva, sdělila zlínská policejní mluvčí Monika Kozumplíková. Okolnosti a příčiny úmrtí mužů kriminalisté stále zjišťují.

Požár byl nahlášen před 20:00, hasiči při zásahu našli uvnitř objektu dvě mrtvé osoby.

"Na místo vyrazilo několik policistů, kteří zapáskovali místo požáru, aby zabránili vstupu dalších osob. Začali zjišťovat, k čemu v rodinném domě došlo. Vzápětí se dostavili členové kriminalistického výjezdu, kteří zjišťovali předběžné informace a vyslýchali svědky," uvedla Kozumplíková. Majitel nemovitosti v době požáru v domě nebyl.

Policisté až do rána střežili místo požáru.

"Dnes ráno po vychladnutí požářiště přijeli kriminalisté znovu, aby mohli ohledat místo činu a zajistit veškeré možné stopy. Zároveň s nimi pracuje v požářišti také policejní kynolog se psem speciálně vycvičeným na vyhledávání akcelerantů hoření," uvedla mluvčí. Podle neoficiálních informací se v objektu scházeli lidé bez domova.

autor: pes | zdroj: ČTK
Spustit audio

Související