Písnička Vůz do Tennessee byla původně legendou o Bonnie a Clydeovi v podání rebela Merlea Haggarda

Jeden z nevýraznějších tuzemských countryových zpěváků Mirek Hoffmann ve svých hudebních začátcích vystupoval s dixielandovou kapelou. V roce 1962 si zahrál v představení Divadla Semafor Šest žen Jindřicha VIII. a za dalších pár let, v roce 1968, založil společně s Marko Čermákem či Tomášem Linkou country kapelu White Stars.

Vydržel v ní jen dva roky, než spolu s oběma jmenovanými spoluhráči zamířil do formující se super-sestavy dneska už legendární kapely Greenhorns.

Písničku Vůz do Tennessee nazpíval a studiově zvěčnil s oběma partami a vtiskl jí i příběh, který působí stylově a autenticky, přestože se obsahově liší od původní skladby The Legend Of Bonnie a Clyde.

S ní – kromě dalších nahrávek – začala koncem 60. let významně stoupat hvězda amerického muzikanta rebela Merlea Haggarda.

Jak zní melodie opentlená vymyšlenou pistolnickou historkou a pak gangsterskou romancí založenou na skutečných osudech obávaných zločinců a jak česká coververze? To můžete porovnat v rubrice Písničky z cizí kapsy.

autor: Martin Schuster | zdroj: Český rozhlas
Spustit audio

Související