PIRATE SWING Band slaví 10. výročí svých galakoncertů sérií speciálních show s Vojtěchem Dykem

13. říjen 2023

Pátečním hostem v rozhlasové kavárně v Hradci Králové byl 13. října po 10. hodině Jiří Ševčík, kapelník PIRATE SWING Bandu. „Zapomeňte na vše, co jste slyšeli o swingu a připravte se na slavnostní večer, kde je vše jinak a který vás osvěží a pobaví. A tomu věřte." To jsou jeho slova před jejich sérii koncertů u příletižosti 10. výročí tohoto ojedinělého koncertního projektu.

Jiří Ševčík se narodil v Hradci Králové, vyrůstal ve Smiřicích a studoval konzervatoř v Pardubicích, kde také PIRATE SWING Band založil. Dalo by se dlouze mluvit o jeho rozhlasové dráze, práci manažera nebo o době, kdy jste byl sólistou Big bandu Aldisu nebo Big bandu Felixe Slováčka. Spolupracoval s vynikajícími i zahraničními kapelami a hudebníky, napsal knihu, připravil audioknihu.

Čtěte také

Před deseti lety přišel s ojedinělým koncertním projektem galakoncertů, do kterého si zve české osobnosti hudebního světa.

„Líbil se nám ten koncept, protože jsme nenašli žádnou kapelu, která by dělala výhradně tohle. Swing jsme chtěli zbavit určitého jha. Je to hudba živá a hravá. Složitosti tam jsou, ale neměli byste je vnímat. Koncert v tričkách a v džínách před deseti lety na střeše Východočeského divadla Pardubice měl lidem ukázat, jak může být swing zábavný,“ říká Jiří Ševčík.

PIRATE SWING Band Gala 2023

Band je znám svou nevypočitatelností a v rámci jubilejního 10. ročníku galakoncertů připravil jako překvapení svým fanouškům vysoce prestižní partnerství. V exkluzivně napsané a nazkoušené show se totiž spojí se suverénně nejzářivější stálicí české hudební scény, Vojtěchem Dykem.

Precizní pěvecký i jevištní projev všestranně nadaného umělce s obrovským záběrem, držitele cen Thálie a Český slavík, rozhodně nenechá nikoho na pochybách, že oslava deseti let tradičně vyprodaných pirátských galakoncertů bude mít ten nejvyšší lesk. Nenechte si ujít některé z pouhých tří speciálních představení, která se již nebudou opakovat!

PIRATE SWING Band Gala 2023 se speciálním hostem Vojtěchem Dykem:
20.11. DŮM HUDBY PARDUBICE
21.11. KONGRESOVÉ CENTRUM ALDIS HRADEC KRÁLOVÉ
12.12. MĚSTSKÉ DIVADLO JABLONEC NAD NISOU

Celý rozhovor Lady Klokočníkové s Jiřím Ševčíkem si můžete poslechnout v našem audioarchivu.

Spustit audio

Související