Novinky v uherskohradišťské MHD. Elektrobusy spojí sídliště Východ a Štěpnice a poprvé zastaví u vlakového nádraží

Uherské Hradiště zavede novou linku městské hromadné dopravy, která spojí  sídliště Východ a Štěpnice.

Novinkou bude zastávka u vlakového nádraží. Cestující tak už na vlak nebudou muset složitě přecházet z autobusového nádraží.

Denně budou lidé moci využít patnáct spojů. Provoz na lince umožní dva elektrobusy.

Ve srovnání s klasickými dvanáctimetrovými autobusy budou o čtyři metry kratší.  A projedou přes křižovatku ulic Stojanova a Jiřího z Poděbrad, která delším autobusům neumožňovala bezpečné odbočení směrem k nemocnici. „Bez problémů se propletou menšími uličkami,“ říká generální ředitel ČSAD Uherské Hradiště Radislav Kusák.

Uherské Hradiště má návrhy na změnu nábřeží Moravy. Město chce, aby místo sloužilo k zábavě i odpočinku

Vítězný návrh na přestavbu nábřeží v Uherském Hradišti  od A69 - architekti

Radnice v Uherském Hradišti připravuje výstavu návrhů zabývajících se zvažovanou proměnou nábřeží řeky Moravy nedaleko centra města.

Radnice se zprovozněním linky čeká na poslední povolení.

„Čekáme na stavební povolení,“ uvedl místostarosta Uherského Hradiště Zdeněk Procházka (KDU-ČSL) s tím, že nejde o složité stavební úpravy. Provoz linky by tak mohl být zahájený do měsíce.

Radnice nyní připravuje i celkovou změnu koncepce městské hromadné dopravy.

Uherské Hradiště tak zvažuje ve Všehrdově ulici v centru města zřízení nového přestupního uzlu pro autobusy městské hromadné dopravy (MHD) a příměstské linky. Podle plánů radnice by se díky změnám v MHD mohl zvýšit počet cestujících přepravených veřejnou dopravou ve městě a okolí ze současných dvou milionů na čtyři miliony ročně.

Nová koncepce MHD má zlepšit dostupnost veřejné dopravy pro obyvatele Uherského Hradiště a sousedního Starého Města a Kunovic.

Související