Nové a moderní. Takové je teď Návštěvnické centrum Becherovky v Karlových Varech
Společnost Jan Becher Pernod Ricard zmodernizovala celé prostory Muzea Becherovky a rozšířila stávající expozice. Změny jsou tak velké, že došlo i ke změně názvu na „Návštěvnické centrum Becherovka“. Zájemcům nabídne fakta z historie likérky a novou interaktivní část pro rodiny s dětmi.
Nové centrum se liší vzhledem i novým konceptem. „Po loňském redesignu etikety byla rekonstrukce muzea dalším logickým krokem, jak se více přiblížit i mladším generacím,“ komentuje změny Jakub Loos, manager značky Becherovka.
Nová expozice se skládá ze tří částí, které dohromady vypráví jeden ucelený příběh. Tradiční historická část začíná zhlédnutím filmu v kinosále a následuje část interaktivní, kde návštěvníci zapojí všechny své smyslové vjemy a seznámí se s výrobním procesem Becherovky, který si také mohou vyzkoušet. Díky virtuální realitě nahlédnou přímo na stáčecí linku v továrně.
Rekonstrukcí prošel i bar a lounge v budově původní fabriky
Bar má kapacitu 55 lidí a lze si ho nově pronajmout i k soukromým akcím. Pronájem je možné kombinovat s prohlídkou a ochutnávkou. Přibyla stěna ze sudů, v nichž zrály první litry Becherovky nebo unikátní sedací souprava, která patřila přímo rodině Becherů. Pro turisty je připravena zrekonstruovaná firemní prodejna.
Prohlídka je dostupná ve čtyřech jazycích a lze ji nově absolvovat samostatně nebo s průvodcem. Návštěvnické centrum Becherovka se nachází v historické budově „Steinberky“ v centru Karlových Varů a je otevřené vždy od úterý do neděle v čase od 9 do 12 hodin a od 12:30 do 17 hodin.
Nejnovější zprávy
Zprávy z iROZHLAS.cz
-
Strategickou komunikaci Česka povede plukovník Foltýn. Bude mít tým na Úřadě vlády
-
Hokejisté prohráli v posledním zápase skupiny s Kanadou v prodloužení, rozhodl Cozens v oslabení
-
Co stojí za nehodou helikoptéry íránského prezidenta? Podle odborníků počasí, sankce a stará technika
-
V Německu začal proces se spiklenci z hnutí Říšští občané. Podle obžaloby plánovali ‚krvavý převrat‘