Jaké byly 6. narozeniny Českého rozhlasu Zlín?

1. listopadu 2023 slavil Český rozhlas Zlín 6 let samostatného vysílání. V rámci narozeninového programu jsme nabídli speciální vysílání a rozdávali jsme dárky.

Živou muziku, netradiční moderátorskou dvojici, veselé příhody ze studia i redakce a hlavně spoustu dárků jsme vám nabídli 1. listopadu 2023 ve vysílání Českého rozhlasu Zlín. Uplynulo totiž přesně 6 let, co jsme pro vás začali vysílat ze Zlína jako v pořadí čtrnáctá regionální stanice Českého rozhlasu. 

V odpoledním speciálním vysílání jsme mohli slyšet neobvyklou moderátorskou dvojici: Ondřeje Strachotu, který byl i u "narození" zlínského rádia, a publicistku Markétu Macháčkovou, pro kterou to byla na moderátorském postu premiéra. 

Vysílání zpestřila i živá muzika v podání dvojice hudebníků VojoDeyl, kterou tvoří houslista a pianista Radim Vojtek a kytarista Martin Deyl. 

Každou hodinu jsme také rozdávali rozhlasové dárky a prostřednictvím rozhlasových vln jsme nabídli i "veselé příhody" ze zákulisí našeho vysílání.

Třeba o roztomilém přeřeku Ondry Strachoty:

O hmyzu a netopýrech ve studiu s Petrem Uhříkem:

Duchařské historky Jarky Barboříkové:

Vzpomínka Pepy Kollera na Pat-Mat vysílání:

Příroda nepočká aneb o nenadálém záskoku Tomáše Perutky:

O prohraném boji Pavla Vacka s indispozicí:

Osobně za námi přišli i gratulanti z řad posluchačů. Jedním z nich byl například pan Karel Šik z Nivnice. Moc děkujeme za přání, dárky i tipy na krajová slova, kterými vás "potrápíme" v naší ranní soutěži Jak se u nás mluví (každý všední den v 7:10 na vlnách Českého rozhlasu Zlín).

A narozeninové přání přidal i Pavel Zedníček, který ve Zlíně prožil své dětství a mládí, a shodou okolností slaví i on narozeniny 1. listopadu: 

Co pro vás připravujeme

Našimi oblíbenými zlínskými pořady jsou Dobré ráno, Moravo! mezi pátou a devátou ranní, mezi druhou a čtvrtou odpolední pořad Rendez-vous a od pěti do šesti zpravodajský pořad Den ve Zlínském kraji. Po celý den vysíláme vlastní zpravodajské relace, které přináší aktuální informace z kraje od našich zlínských zpravodajů.

Posluchačům nabízíme i oblíbené pořady jako je dopolední Apetýt nebo Srdcovky Zdeňka Junáka, pořady s blahopřáním Morava, krásná zem nebo víkendové Blahopřání s písničkou.

A v neposlední řadě jsou to i oblíbené cykly rozhovorů Na pohovce Jožky Kubáníka nebo Naplno s Věrou Hotařovou, série reportáží Záhady a tajemství Zlínského kraje, životní příběhy místních rodáků a lidí, kteří jsou se Zlínským krajem spojeni, v pořadu Rodáci známí neznámí, oblíbené jsou také naše tipy na výlety v našem kraji, písničkové vzpomínání Strom lásky mý nebo vlídné povídání v Noční lince.

Vysíláme na frekvencích
UHERSKÉ HRADIŠTĚ 99,1 (JALUBÍ)
UHERSKÝ BROD 107,3 (ČERNÁ HORA)
VSETÍN 89,5 (BEČEVNÁ)
ZLÍN 97,5 (TLUSTÁ HORA)
VALAŠSKÉ KLOBOUKY 101,8 (SUCHÝ VRCH)
Poslouchat lze i prostřednictím internetových stránek, kde je možné dění ve studiu sledovat i na webových kamerách.

Tváře i medailonky všech, kteří pro vás vysílání připravují, najdete ZDE.

Děkujeme za gratulace i přízeň a ... jsme tu pro vás i nadále!

Spustit audio

Související