Jak jsme se dostali až sem? V nové inscenaci Slováckého divadla na tuto otázku odpovídají herci i diváci

Jak jsme se dostali až sem – to je název nové incenace, se kterou se jako režisér vrací do Slováckého divadla v Uherském Hradišti jeho bývalý ředitel Michal Zetel.

Představení Jak jsme se dostali až sem na prknech Slováckého divadla je mimo jiné zvláštní tím, že kdo z diváků chce, může se do něj zapojit. Za jeho realizací stojí Michal Zetel, který přijal pozvání do Českého rozhlasu Zlín, aby o tomto představení prozradil více.

Není trochu risk zapojit do hry i diváky? Na tuto otázku Michal Zetel po veřejné generální zkoušce odpovídá: „Bojíme se, bojíme se celou dobu, co jsme to zkoušeli, protože třetí část se opravdu odehrává celá s publikem a vlastně jsme to nemohli nazkoušet. Ale vesměs jsou ty reakce velice laskavé.“  

V čem toto představení volně navazuje na originální pojetí inscenace Tři sestry? Jak vypadá zkoušení hry, která částečně stojí na improvizaci? I to v rozhovoru prozrazuje režisér Michal Zetel.

Spustit audio

Související

Více z pořadu

E-shop Českého rozhlasu

Víte, kde spočívá náš společný ukrytý poklad? Blíž, než si myslíte!

Jan Rosák, moderátor

slovo_nad_zlato.jpg

Slovo nad zlato

Koupit

Víte, jaký vztah mají politici a policisté? Kde se vzalo slovo Vánoce? Za jaké slovo vděčí Turci husitům? Že se mladým paním původně zapalovalo něco úplně jiného než lýtka? Že segedínský guláš nemá se Segedínem nic společného a že známe na den přesně vznik slova dálnice? Takových objevů je plná knížka Slovo nad zlato. Tvoří ji výběr z rozhovorů moderátora Jana Rosáka s dřívějším ředitelem Ústavu pro jazyk český docentem Karlem Olivou, které vysílal Český rozhlas Dvojka.