Jak to chodí ve velkokapactním očkovacím centru ve Zlíně? Naočkují ze „zbytků“ i lidi bez registrace?

Jak aktuálně probíhá očkování ve zlínské PSG Aréně? Je možné se přeregistrovat od praktického lékaře k očkování v centru? Na tyto a další otázky jasně, stručně a věcně v rozhovoru pro Český rozhlas Zlín hovořil lékař Tomáš Nečas, který v tomto očkovacím centru pracuje. 

Čtěte také

„Stává se, že před zavíračkou se tady zastaví lidé bez registrace a chtějí naočkovat proti koronaviru, očkujeme ale jen povolené skupiny,“ říká lékař z největšího očkovacího centra regionu, v PSG aréně ve Zlíně - Tomáš Nečas.

Odpovídá také na otázky, zda je možné se přeregistrovat od praktického lékaře k očkování v centru, kolik lidí je v regionu naočkováno nebo jak dlouho bude fungovat toto centrum.

Poslechněte si obě části tohoto rozhovoru.

Situace v nemocnicích ve Zlínském kraji

Oddělení intenzivní péče v nemocnicích ve Zlínském kraji jsou stále vytížené. A to i přesto, že počet lidí pozitivně testovaných na koronavirus klesá. Nejvíc případů v přepočtu na 100 tisíc obyvatel aktuálně evidují hygienici na Zlínsku a Vsetínsku. O nejvíce pacientů se dlouhodobě stará Krajská nemocnice Tomáše Bati ve Zlíně. Tam se aktuálně podle mluvčího Egona Havrlanta lečí s koronavirem 100 pacientů.

 

autoři: Andrea Kratinová , Růžena Vorlová
Spustit audio

Související