Hovězí guláš s šiškami
Zkuste dát bramborovému těstu jiný tvar než klasické knedlíky.
Ingredience
- 500-600 g masa – hovězí kližka ideálně
- 250 g cibule a 1 cibule na ozdobu
- 1 lžíce oleje
- tuk pod maso
- sůl, pepř, mletá paprika sladká a špetka pálivé, majoránka
- vývar, případně worcester
Postup:
- Maso nakrájíme na kostky, lehce opepříme, kápneme oleje, promísíme a v chladu necháme přes noc odležet.
- V kastrolu na tuku osmahneme nakrájenou cibuli. Vedle na pánvi na tuku opečeme připravené maso ze všech stran a přemístíme na cibulový základ, poprášíme mletou paprikou, osolíme, přidáme rozemnutou majoránku, krátce opečeme a pak podlijeme ideálně vývarem.
- Dusíme asi hodinu a půl, kontrolujeme tekutinu. Pokud šťáva vychází řídká, připravíme vedle trochu jíšky a zahustíme. V závěru můžeme chuť doladit trochou worcesteru.
- Podáváme s bramborovým knedlíkem nebo šiškami a na talíři dozdobíme syrovou na kolečka nakrájenou cibulí.
Související
-
Hovězí Stroganoff
Je to vlastně minutkově upravené hovězí maso se smetanovou omáčkou. Jednotlivé recepty se liší dalšími ingrediencemi – přidávají se žampiony, sterilovaná okurka či kapary.
Nejnovější recepty
Více z pořadu
E-shop Českého rozhlasu
Hurvínek? A od Nepila? Teda taťuldo, to zírám...
Jan Kovařík, moderátor Českého rozhlasu Dvojka
3 x Hurvínkovy příhody
„Raději malé uměníčko dobře, nežli velké špatně.“ Josef Skupa, zakladatel Divadla Spejbla a Hurvínka