Gott ze zdravotních důvodů zrušil narozeninový koncert v Praze. Další vystoupení zatím neodvolal

19. leden 2019 07:32

Zpěvák Karel Gott zrušil koncert, který se měl 14. června uskutečnit v pražské O2 areně k jeho osmdesátinám. Oslabená imunita mu nedovolí zapojit se naplno do příprav koncertu tak, jak by si to představoval, sdělila v pátek Gottova mluvčí Aneta Stolzová.

Žádné další závazky zpěvák zatím neodvolal, ohroženo by tedy nemělo být jeho plánované vystoupení na 27. ročníku festivalu Benátská!, který se koná v Liberci od 25. do 28. července.

„Po dlouhém rozmýšlení a na základě konzultací s lékaři se pan Gott rozhodl již nyní zrušit červnový koncert k jeho jubileu. Nechce totiž zklamat své příznivce tím, že by hrozilo odložení koncertu těsně před jeho konáním. A dále nechce blokovat pracovní program svým kolegům, které v průběhu podzimu oslovil s přáním, aby se koncertu zúčastnili a zapojili se do programu podobně, jako u předešlých kulatin,“ uvedla Stolzová.

Zrušené koncerty

Nejpopulárnější tuzemský zpěvák v posledních letech zápasí se zdravotními problémy. Před dvěma měsíci zrušil kvůli akutnímu respiračnímu onemocnění vystoupení na Galavečeru hvězd v Plzni. Loni v únoru strávil téměř dva týdny kvůli silné chřipce ve Všeobecné fakultní nemocnici v Praze. Kvůli nemoci nemohl tehdy vystoupit na plese v Českých Budějovicích a na Česko-Slovenském plese v pražském Obecním domě.

Zpěvák předloni oslavil 60 let na hudební scéně. V roce 2016 bojoval se zdravotními problémy spojenými s nádorovým onemocněním. Už v té době prohlásil, že ani po těžké nemoci se nehodlá s hudební kariérou rozloučit a začal se postupně vracet na scénu.

Gott, který je vedle Česka oblíbený v Německu, se v závěru roku 2017 stal po dvaačtyřicáté mezi zpěváky vítězem ankety popularity Český slavík. Loni v pražské Malostranské besedě pokřtil své nové album Ta pravá.

zdroj: ČTK
Spustit audio