František Tichý

webeditor

Na starosti mám staniční web, Facebook a na YouTube koncerty z S1.

Co v rozhlase dělám:
Starám se o internetové stránky Českého rozhlasu Ostrava. Píšu, fotím, tvořím, zpracovávám zvuky do iRadia... Mou pracovní náplní je tedy obsah webu, vzhled a další věci „diktuje“ pražská centrála.

Jak jsem se k této práci dostal:
Internet mě vždy zajímal a bavil. Nabízí neuvěřitelné možnosti. V rádiu jsem o práci webeditora zavadil někdy v roce 2001, ale naplno jsem se jí začal věnovat až s příchodem Richarda Piskaly na post šéfredaktora v roce 2004.

Co považuji za rozhlasová "nej" v mé práci:
Setkávání se zajímavými lidmi, o nichž by jeden neřekl, že můžou být zajímaví. Také práce se zvukem, rychlost - s jakou se informace k posluchači dostane. V poslední době práce s fotografií a obrázky pro web...

Dosavadní kariéra:
Dva roky jsem okopával pražce na Nové huti, dva roky jsem se učil v soukromém, dnes už neexistujícím Rádiu Sprint, chvilku jsem byl také v novinách (Svobodné slovo) a pak si mne v polovině 90. let našel rozhlas. I když - v rozhlase se vlastně pohybuji odmalička. Nejspíš proto, že tady pracovali mí rodiče (v technice), dokonce se v rádiu kdysi dávno poznali.V Českém rozhlase Ostrava jsem začínal jako redaktor zpravodajství, postupně jsem si ale vyzkoušel i další profese – moderování, šéfování zpravodajské redakci, zprávařinu. Zprávy jsem připravoval a četl hodně let, sem tam zaskočím i teď.

Co jsem ochoten na sebe prozradit:
Oslovují mne šedesátá léta, jsem podruhé ženatý, majitel zatoulaného pejska (dříve to byly dvě toulavé kočky) a mám rád přírodu. Občas si zahraji na kytaru.

 

Telefon: 221 555 627
E-mail: frantisek.tichy@rozhlas.cz

Všechny články

Stránky

Sledujte nás

Kolegové