Děti se mohou radovat z nových herních prvků v Plzni Na Homolce i v Jetelové ulici

22. duben 2024 14:40

Nové prolézačky, houpačky a další herní prvky můžou začít využívat děti v lesoparku Na Homolce v Plzni na Slovanech. Správa veřejného statku města Plzně tam vybudovala dětské hřiště.

Správa veřejného statku města Plzně obměnila několik herních prvků na hřišti Jetýlek v Jetelové ulici. Po mnoha letech se také obnovilo hřiště v městském lesoparku Na Homolce. Děti tam teď mohou používat nové prolézačky, houpačky a další herní prvky. Hřiště na Homolce navrhla krajinářská architektka Jana Pechová ze Správy veřejného statku města Plzně, která se inspirovala u hřiště, jež na tomto místě stálo dříve. Při designu nového prostoru využila přírodní materiály, zapadající do okolního prostoru. Jak uvádí náměstek plzeňského primátora Aleš Tolar, Homolka představuje pro město jedno z nejatraktivnějších míst pro trávení volného času v přírodě.

Obecně Správa veřejného statku města Plzně letos investuje do herních prvků zhruba pět milionů korun. Každý prvek musí mít certifikaci a existují jasně daná pravidla týkající se bezpečnosti. Bezpečnostní kontrolor i pracovníci města dětská hřiště ve městě kontrolují několikrát ročně a díky pravidelné údržbě by nové hřiště mělo vydržet minimálně patnáct let.

autoři: Martina Klímová , abk | zdroj: Český rozhlas Plzeň
Spustit audio

Nejnovější zprávy