Další úmrtí na chřipku. Nemocných ale mírně ubylo, více je ale lidí ze závažným průběhem

Ve Zlínském kraji zemřeli letos na chřipku už tři lidé.

Dnes statistiky zveřejnili hygienici s tím, že ve všech případech jde o muže. Přestože počet nemocných na akutní respirační choroby i chřipky poklesl o čtrnáct respektive dvaadvacet procent, epidemie stále trvá.

Stejně tak platí doporučení na zákaz návštěv v nemocnicích a zařízeních sociální péče, říká krajská epidemioložka Jana Hošková.

Hygienici evidují 13 závažných průběhů onemocnění chřipkou, minulý týden jich zaznamenali deset a dva zemřelé. Minulou zimu bylo v kraji deset závažných případů chřipky a na následky onemocnění zemřeli dva lidé.

"Podíl chřipkových onemocnění je ale stále vysoký. Zvyšuje se i počet nemocných s těžkými závažnými průběhy chřipky. Doporučení zdravotnickým zařízením a ústavům sociální péče o regulaci návštěv stále trvá. Předpokládáme, že v příštím týdnu toto doporučení bude odvoláno," uvedla Hošková.

Akutní respirační onemocnění v kraji nyní trápí 1647 ze 100 000 obyvatel, z toho chřipkou je nemocných 266 ze 100 000 obyvatel. Nejvyšší nemocnost je u dětí do pěti let, stoná jich 4120 ze 100.000.

autor: pes
Spustit audio

Související