Zelňáky
Chutný a jednoduchý recept na zelňáky vám v Apetýtu prozradí šéfkuchař Petr Svoreň.
Budete potřebovat:
- 500 g oloupaných brambror
- 380 g kysaného zelí
- 3 stroužky česneku
- 70 g hladké mouky
- 2 vejce
- 100 g škvarků nebo slaniny
- sůl, pepř, majoránku
- sádlo na smažení
Postup najdete v přiloženém audiu.
Související
-
Škvarkoví šneci
Upečte si masopustní škvarkové šneky. Chutnají skvěle! Páteční Apetýt vám nabízí recept.
-
Palivec: pálivé pohoštění, které ocení nejen pánové
Palivec je oblíbená hospodská chuťovka. Pomazánka na topinky má říz, nechybí v něm naše národní chlouba – dobrý světlý ležák. Klasiku si ozvláštníte trochou výrazného sýra.
-
Masový boršč
Sychravé počasí vybízí k přípravě hutných polévek, které zahřejí i zaženou hlad. V úterním Apetýtu vás naučíme masový boršč.
Nejnovější recepty
Více z pořadu
E-shop Českého rozhlasu
Hurvínek? A od Nepila? Teda taťuldo, to zírám...
Jan Kovařík, moderátor Českého rozhlasu Dvojka
3 x Hurvínkovy příhody
„Raději malé uměníčko dobře, nežli velké špatně.“ Josef Skupa, zakladatel Divadla Spejbla a Hurvínka