Vinařův rok: jak vzniká dobré víno měsíc po měsíci
Jak ladit vína k jídlu
Celý seriál:
Krém z mladého holoubka se zastřeným křepelčím vejcem, fishcake /fiškejk/ s mořskými plody a citrónovou emulzí nebo kaštanový cheescake se zmrzlinou ovoněnou jalovcem a rozmarýnem. To je menu pro dnešní v pořadí už šestý díl seriálu Vinařův rok. Vinař Jan Stávek v něm prozradí, jak snoubit vína s jídlem.
Související
-
Vinařstvím roku je Víno Jan Stávek z Němčiček
Nejlepším vinařstvím roku 2017 je Víno Jan Stávek z Němčiček. Vůbec poprvé v osmileté historii soutěže tak vyhrálo vinařství s roční produkcí vína do 50 tisíc litrů.
-
Dali byste si víno v plechovce? Výrobce cílí hlavně na mladé...
Na český trh míří víno v plechovkách. V těchto dnech chtějí výrobci prodat první kusy. Co na to říkají ostatní vinaři?
Více z pořadu
E-shop Českého rozhlasu
Kdo jste vy? Klára, nebo učitel?
Tereza Kostková, moderátorka ČRo Dvojka
Jak Klára obrátila všechno vzhůru nohama
Knížka režiséra a herce Jakuba Nvoty v překladu Terezy Kostkové předkládá malým i velkým čtenářům dialogy malé Kláry a učitele o světě, který se dá vnímat docela jinak, než jak se píše v učebnicích.