Podzimní změny v brněnské dopravě: opravená Masarykova i Hradecká, prodloužení ranní špičky

4. září 2023 07:30

Od pondělí 4. září jezdí městská hromadná doprava v Brně opět podle klasických jízdních řádů, skončil prázdninový provoz. Po opravě části Masarykovy ulice se tramvajové linky 4 a 9 znovu vrací na náměstí Svobody. Zhruba o třičtvrtě hodiny se také prodlouží doba ranní špičky. Jaké jsou další změny v dopravě na jihu Moravy?

Skončila oprava mostu v Hradecké ulici na hlavním tahu z Brna do Svitav. Úsek už je tam plně průjezdný. Minulostí už jsou také omezení a uzavírky na takzvané Staré dálnici, kde dělníci pokládali asfaltový povrch. Správa a údržba silnic Jihomoravského kraje opravovala úsek dlouhý více než dva kilometry, od Troubska po křižovatku Žebětínské a Kohoutovické ulice v Brně. Náklady se vyšplhaly na 18 milionů korun.

Opravená je také ulice Opuštěná a Zvonařka.

Dnes začala rekonstrukce silnice ve Vlkoši u Kyjova. Provoz tam budou řídit semafory. Práce by měly být hotové do října, naváže na ně rekonstrukce silnice z Kyjova do Vlkoše.

Změny ve veřejné dopravě

Přestaly platit prázdninové jízdní řády, na své obvyklé trasy se vrací školní linky. V Brně bude mezi osmou a devátou ranní jezdit více spojů MHD, dopravce prodlužuje dobu ranní špičky zhruba o tři čtvrtě hodiny. Zároveň podnik reaguje na zvýšenou poptávku po cestování okolo půlnoci a nasadí nově noční autobusové linky od hlavního nádraží v 0:30.

Po opravě části Masarykovy ulice jezdí tramvajové linky 4 a 9 po své obvyklé trase přes náměstí Svobody.

Na trati mezi Nedvědicí a Bystřicí nad Pernštejnem nejezdí vlaky, nahradí je autobusy. Výluka potrvá až do začátku října.

autor: Štěpánka Kadlečková
Spustit audio

Související

Nejnovější zprávy