Mazanec

Připravte se na letošní Velikonoce s předstihem. Recept na tradiční mazanec pro vás má Petr Svoreň.

Budete potřebovat:

  • 240 g hladké mouky
  • 100 g polohrubé mouky
  • 130 g vlažného mléka
  • 30 g droždí
  • 70 g změklého másla
  • 1 vejce
  • 80 g cukru
  • 1 vanilkový cukr
  • špetku soli
  • kůru z jednoho citronu
  • 40 g rozinek
  • 35 g nasekaných mandlí

Přesný postup si poslechněte v přiloženém audiu.

Související

  • Velikonoční medová vajíčka

    Naše posluchačka paní Marie z Blatnice pod Svatým Antonínkem se s námi podělila o recept na velikonoční medová vajíčka.

  • Špenátový koláč

    Což takhle dát si na Zelený čtvrtek špenátový koláč? Pokud se nechcete tradičního špenátového jídla vzdát, udělejte si ho na pečený způsob.

  • Velikonoční vaječný likér

    Máme Velikonoční nebo někdy i Červené pondělí. A dnešek patří zejména lidovým tradicím. Koledování, pomlázkám či mrskutu.

Nejnovější recepty

Více z pořadu

E-shop Českého rozhlasu

Víte, kde spočívá náš společný ukrytý poklad? Blíž, než si myslíte!

Jan Rosák, moderátor

slovo_nad_zlato.jpg

Slovo nad zlato

Koupit

Víte, jaký vztah mají politici a policisté? Kde se vzalo slovo Vánoce? Za jaké slovo vděčí Turci husitům? Že se mladým paním původně zapalovalo něco úplně jiného než lýtka? Že segedínský guláš nemá se Segedínem nic společného a že známe na den přesně vznik slova dálnice? Takových objevů je plná knížka Slovo nad zlato. Tvoří ji výběr z rozhovorů moderátora Jana Rosáka s dřívějším ředitelem Ústavu pro jazyk český docentem Karlem Olivou, které vysílal Český rozhlas Dvojka.