Mazanec
Připravte se na letošní Velikonoce s předstihem. Recept na tradiční mazanec pro vás má Petr Svoreň.
Budete potřebovat:
- 240 g hladké mouky
- 100 g polohrubé mouky
- 130 g vlažného mléka
- 30 g droždí
- 70 g změklého másla
- 1 vejce
- 80 g cukru
- 1 vanilkový cukr
- špetku soli
- kůru z jednoho citronu
- 40 g rozinek
- 35 g nasekaných mandlí
Přesný postup si poslechněte v přiloženém audiu.
Související
-
Velikonoční medová vajíčka
Naše posluchačka paní Marie z Blatnice pod Svatým Antonínkem se s námi podělila o recept na velikonoční medová vajíčka.
-
Špenátový koláč
Což takhle dát si na Zelený čtvrtek špenátový koláč? Pokud se nechcete tradičního špenátového jídla vzdát, udělejte si ho na pečený způsob.
-
Velikonoční vaječný likér
Máme Velikonoční nebo někdy i Červené pondělí. A dnešek patří zejména lidovým tradicím. Koledování, pomlázkám či mrskutu.
Nejnovější recepty
Více z pořadu
E-shop Českého rozhlasu
Víte, kde spočívá náš společný ukrytý poklad? Blíž, než si myslíte!
Jan Rosák, moderátor
Slovo nad zlato
Víte, jaký vztah mají politici a policisté? Kde se vzalo slovo Vánoce? Za jaké slovo vděčí Turci husitům? Že se mladým paním původně zapalovalo něco úplně jiného než lýtka? Že segedínský guláš nemá se Segedínem nic společného a že známe na den přesně vznik slova dálnice? Takových objevů je plná knížka Slovo nad zlato. Tvoří ji výběr z rozhovorů moderátora Jana Rosáka s dřívějším ředitelem Ústavu pro jazyk český docentem Karlem Olivou, které vysílal Český rozhlas Dvojka.