VIDEO: Značení dopravních omezení v Liberci a okolí očima řidiče, který to tu nezná

Nutné dopravní stavby jako most v Doubí či rekonstrukce povrchů od Děčína na silnici I/35 a k tomu uzavírka silnice z Liberce na Ještěd, přidělávají starosti řidičům. Zajistit bezpečnou jízdu by mělo dopravní značení a tak se ho dopravní expert Roman Budský a redaktor Jaroslav Hoření vydali zkontrolovat.

Dívejme se na to očima řidiče, který to tu nezná…
Roman Budský

Silnice I/35 z Liberce na Děčín

Na necelých 40 kilometrech jízdy našel dopravní expert Platformy Vize 0 Roman Budský hned několik pochybení na dopravním značení na nových omezeních, se kterými potýkají řidiči v Liberci a okolí. Za závažné pochybení považuje Roman Budský například nezakryté či nepřeškrtnuté informativní dopravní značky od Děčína na Liberec. I když jsou nad uzavřeným pruhem, zvláště v místech odbočení mohou být pro řidiče matoucí. Některá další místa přibližujeme v reportáži, poslechněte si to. A zmíněné úseky Roman Budský a redaktor Jaroslav Hoření vyzkoušeli „na vlastní kola“, podívejte se na video.

Související

Více z pořadu

E-shop Českého rozhlasu

Víte, kde spočívá náš společný ukrytý poklad? Blíž, než si myslíte!

Jan Rosák, moderátor

slovo_nad_zlato.jpg

Slovo nad zlato

Koupit

Víte, jaký vztah mají politici a policisté? Kde se vzalo slovo Vánoce? Za jaké slovo vděčí Turci husitům? Že se mladým paním původně zapalovalo něco úplně jiného než lýtka? Že segedínský guláš nemá se Segedínem nic společného a že známe na den přesně vznik slova dálnice? Takových objevů je plná knížka Slovo nad zlato. Tvoří ji výběr z rozhovorů moderátora Jana Rosáka s dřívějším ředitelem Ústavu pro jazyk český docentem Karlem Olivou, které vysílal Český rozhlas Dvojka.