TUL pomáhá hygienikům s trasováním. Své studenty také vyzvala k dobrovolnictví

14. listopad 2020 12:13

Krajská hygienická stanice v Liberci má nové trasovací místo. Prostory jí poskytla Technická univerzita v Liberci. V prázdných učebnách se denně vystřídá zhruba čtyřicet operátorů, kteří mapují kontakty lidí s nemocí covid-19.

„Po dohodě s krajskou hygienickou stanicí jsme na univerzitě nabídli dvě učebny vybavené počítači a pomohli jsme i se zajištěním zabezpečeného internetového spojení mezi krajskou hygienou a univerzitou,“ přiblížil mluvčí univerzity Radek Pirkl.

Poskytnuté prostory jsou jen přes ulici od budovy hygienické stanice, což je podle jejího ředitele Vladimíra Valeny další výhoda. Univerzitě učebny neschází, výuka studentů je v současnosti možná jen online.

Pomoct můžou i studenti TUL

Technická univerzita v Liberci také vyzvala své studenty, aby se zapojili do dobrovolnictví. Pomáhat by mohli například s domácím vyučováním v rodinách zdravotníků a jiných klíčových profesí. Studenti technických oborů by mohli dětem pomoct třeba s matematikou nebo fyzikou.

 „Ti jsou skvěle vybaveni k tomu, aby pomohli v rodinách, kde mají starší děti. A to s výukou a doučováním fyziky, matematiky nebo třeba chemie a vůbec technických oborů. S  těmi mohou mít rodiče už někdy problémy,“ doplnil mluvčí univerzity.

autor: reČRoL
Spustit audio

Související