Staňte se dobrovolníkem Jizerské 50, vyzývají organizátoři závodu

18. prosinec 2017 10:35

Hlavní závod Jizerské padesátky odstartuje přesně za dva měsíce, v neděli 18. února. Organizátoři teď hledají dobrovolníky, a to hlavně z Libereckého kraje.

Organizátoři budou dobrovolníky potřebovat od 15. února do 18. února 2018. Jizerská 50 nabízí pozice v Liberci, Jablonci nad Nisou, ale většina z nich je na stadionu v Bedřichově, který bude centrem všeho dění.

Jak se stát dobrovolníkem? Vyplněním formuláře, který je na webových stránkách Jizerské padesátky. Je třeba uvést jméno, kontakt a velikost oblečení. Všichni dobrovolníci totiž dostanou barevné vesty.

Podle koordinátora dobrovolníků Pavla Čermáka dělají pomocníci nejrůznější činnosti: „Starají se o dopingovou kontrolu, úschovnu lyží, informační servis, prodej upomínkových předmětů. Těch pozic, kde se může dobrovolník zapojit, je opravdu hodně.“

Odměna? Čepice a vesta i dobrý pocit

V Jablonci nad Nisou a Liberci jsou hlavně organizační činnosti, tedy navigace a rady závodníkům v autobusech, které budou jezdit kyvadlově do Bedřichova.

Pořadatelé závodu přijímají kolem sto až sto dvaceti dobrovolných pomocníků, aktuálně je v seznamu už 90 lidí. Přihlašovat se ale mohou zájemci prakticky pořád. Pokud na někoho nevyjde místo, tak se může přihlásit jako náhradník. Kromě pořadatelské čepice a vesty, které jsou odměnou pro dobrovolníky, se dotyční můžou těšit na certifikát dobrovolníka a medaili.

autor: jch | zdroj: Český rozhlas Liberec
Spustit audio