Samospráva Mohelnice plánuje stavbu sportovní haly, která by sloužila v zimních měsících bruslařům. Ledová plocha zatím ve městě a jeho nejbližším okolí není

20. duben 2024

Obyvatelé Mohelnice by se mohli po letech úvah dočkat veřejného kluziště. Vedení radnice chce nechat postavit na nevyužívaném prostranství za krytým bazénem multifunkční sportovní halu, která by sloužila v zimních měsících právě pro bruslení. 

Na investici se radnice pokusí získat dotaci z Národní sportovní agentury. Plán tento týden odsouhlasili zastupitelé města.

Jak říká starosta Pavel Kuba z uskupení Mohelnická demokracie, hala by sloužila taky školám a školkám nebo spolkům z města i okolí: „Nemáme žádné hokejové mužstvo, ale počítáme s využitím pro školky, školy, potom veřejné bruslení a pronájem spolkům na hraní hokeje. A já si myslím, že by to i z hlediska třeba toho Šumperka nebo Olomouce, kde se potýkají s tou hrací dobou, tak by to pomohlo a odlehčilo by to ten tlak na vytíženost, těch jejich hal."  

Celkové náklady na výstavbu by podle starosty neměly přesáhnout sto milionů korun. Zhruba třicet milionů by mohla pokrýt dotace z Národní sportovní agentury, o kterou bude vedení města žádat.

„Bez té dotace za mě, je to neprůchozí, a to z toho důvodu, že samozřejmě možnosti města jsou dneska nějaké, rozhodujícím faktorem bude i to, jak tu halu vysoutěžíme. To výběrové řízení nyní probíhá a bude ukončeno příští týden,“ vysvětluje starosta. 

Pokud město dotaci na novou sportovní halu získá, mohla by její stavba podle starosty začít příští rok.

Spustit audio