S dopravním expertem: Objížďka uzavřeného průtahu Jabloncem nad Nisou

17. duben 2023, aktualizováno

Uzavírka silnice I/65 na průtahu Jabloncem nad Nisou, která by měla trvat do konce srpna 2023, zkomplikovala dopravu především řidičům kamionů. Avizovaná objížďka přes Železný Brod a Tanvald nebyla totiž podle zjištění Českého rozhlasu ještě ve čtvrtek 13. dubna vyznačena. O uzavírce se řidiči také dozví až na poslední chvíli a ne zcela jasně.

Aktualizováno 17. dubna 2023

Čtěte také

Ředitelství silnic a dálnic zahájilo 15. dubnový týden naplno práce na průtahu Jabloncem nad Nisou, což si vyžádalo dopravní omezení pro řidiče nákladních i osobních vozidel.

Značení objízdných tras směrem od křižovatky I/35 a I/65 Rádelský mlýn se 13. dubna 2023 vydali prověřit dopravní expert Roman Budský a redaktor Jaroslav Hoření.

Nevyznačení objízdné trasy pro kamiony přes Železný Brod a Tanvald překvapilo i Jablonecký magistrát. Pro nákladní vozidla, jejichž řidiči by chtěli přes Jablonec na Tanvald od Maršovic, platí také objížďka z Kokonína a pro řidiče osobních vozidel objížďka ulicí V Aleji.

Poslechněte si komentář dopravního experta Romana Budského na průjezdu objízdnou trasou. Reportáž byla natočena ve čtvrtek 13. dubna 2023.

Spustit audio

Související