Robert Balzar Trio, Roman Pokorný nebo Vít Křišťan. Poslouchejte festivalové rádio JazzFest Brno

6. březen 2024

Český rozhlas Vltava je každoročním partnerem právě probíhajícího JazzFestu Brno. Vltavský archiv nahrávek koncertů z jednotlivých ročníků tohoto festivalu je rozsáhlý a my vám některé z nich nabízíme v Koncertu jazz na Vltavě s původním moderátorským slovem legendárního brněnského publicisty Jana Daleckého. 

Vysíláme každý čtvrtek na Vltavě v pořadu Koncert jazz od 21:00. 
Koncerty z JazzFestu Brno nabízíme jen do 30. 6. 2024.

Program vysílání

7. 3. 
Melanie Scholtz & Brian Charette a Sisa Michalidesová Sextet
Záznam koncertů dvou hudebních uskupení, které vystoupily v jediném večeru na pódiu brněnského Divadla Husa na provázku 9. dubna 2019. Připravil a uvádí Jan Dalecký.

14. 3.
Robert Balzar Trio na JazzFestu Brno v klubu Fléda 30. 3. 2014
Účinkují: Robert Balzar (kontrabas), Jiří Levíček (piano), Jiří Slavíček (bicí nástroje). Připravil a uvádí Jan Dalecký. 

14. 3. 
Vít Křišťan Imprints Project na JazzFestu Brno v klubu Fléda 1. 4. 2014
Účinkují: Vít Křišťan (klavír, klávesové nástroje, zpěv), Roman Vícha (bicí nástroje perkuse), Jaromír Honzák (kontrabas, baskytara), Oskar Török (trubka), Marek Kądziela (kytara), Agnieszka Twardoch (zpěv). Připravil a uvádí Jan Dalecký.

21. 3. 
Roman Pokorný, Tribute to Grant Green na JazzFestu Brno v klubu Alterna 27. 4. 2014
Účinkují: Roman Pokorný (kytara), Najponk (klavír), Petr Dvorský (kontrabas), Martin Kopřiva (bicí nástroje). Připravil a uvádí Jan Dalecký.

21. 3.
PaCoRa Trio na JazzFestu Brno v klubu Alterna 19. 4. 2015
Účinkují: Stano Palúch (housle), Robert Ragan (kontrabas), Marcel Comendant (cimbál).
Připravil a uvádí Jan Dalecký.

28. 3.
Ondřej Štveráček Quartet & Gene Jackson v klubu Fléda 26. 3. 2015
Účinkují Ondřej Štveráček (tenorsaxofon), Ondrej Krajňák (piano), Josef Fečo (kontrabas) a Gene Jackson (bicí nástroje). V druhé části Lukáš Oravec Quartet a hostující Vincent Herring. Připravil a uvádí Jan Dalecký.

28. 3. Limbo a Cotatcha Orchestra, dvě kapely na JazzFestu Brno 2014
První uskupení v klubu Fléda 1. 4. 2014 a druhé v Divadle na Orlí 7. 4. 2014. Nejdříve účinkují: Pavel Hrubý (saxofony, basklarinet), František Kučera (trumpeta, křídlovka), Taras Vološčuk (kontrabas), Dušan Černák (bicí nástroje). V druhé části orchestr řídil Jiří Kotača.
Připravil a uvádí Jan Dalecký. 

Spustit audio

Související

Více z pořadu

E-shop Českého rozhlasu

Víte, kde spočívá náš společný ukrytý poklad? Blíž, než si myslíte!

Jan Rosák, moderátor

slovo_nad_zlato.jpg

Slovo nad zlato

Koupit

Víte, jaký vztah mají politici a policisté? Kde se vzalo slovo Vánoce? Za jaké slovo vděčí Turci husitům? Že se mladým paním původně zapalovalo něco úplně jiného než lýtka? Že segedínský guláš nemá se Segedínem nic společného a že známe na den přesně vznik slova dálnice? Takových objevů je plná knížka Slovo nad zlato. Tvoří ji výběr z rozhovorů moderátora Jana Rosáka s dřívějším ředitelem Ústavu pro jazyk český docentem Karlem Olivou, které vysílal Český rozhlas Dvojka.