Přepravu kola v cyklobusech v Libereckém kraji je možné nově rezervovat

V Libereckém kraji začíná provoz cyklobusů a víkendových vlaků.

Novinkou je možnost rezervace místa pro jízdní kolo u dvou vybraných cyklobusů. A to z Liberce přes Bedřichov a Jablonec do Turnova, v druhém případě z Jablonce nad Nisou přes Josefův Důl, Tanvald a Kořenov až do osady Jizerka.

“Evidujeme náměty cestujících a jejich obavy o to, zda se s jízdní kolem do autobusu opravdu vejdou, proto na takzvaných Jizerských cyklobusech zavádíme ve spolupráci s dopravcem BusLine rezervační systém,” vysvětlil Otto Pospíšil, jednatel společnosti Korid LK, která je koordinátorem dopravy v Libereckém kraji.

Rezervační systém je zatím ve zkušebním provozu. Zájemci si mohou místo pro kolo zajistit přes automatizovaný místenkový systém, poplatek je 15 korun. Rezervace se ale vztahuje pouze na jízdní kolo, nejde si přes ni koupit jízdenku a místo k sezení v cyklobuse. Pokud se systém osvědčí, plánuje Liberecký kraj, že by rezervační systém v příštím roce rozšířil i na další spoje.

Kromě Jizerských hor a Českého ráje budou jezdit cyklobusy i z Liberce do Stráže pod Ralskem a Mimoně, z Turnova do Železného Brodu nebo z Doks do Mšena na Kokořínsku.

Spustit audio

Související