Plzeň s Třincem odstartovaly sezonu Tipsport extraligy. Radiožurnál Sport odvysílá všechny zápasy

15. září 2023

Vítězstvím Plzně 3:1 nad Třincem ve čtvrtek odstartoval nový ročník hokejové extraligy. Letošní sezona bude unikátní v tom, že Radiožurnál Sport odvysílá jako první česká rozhlasová stanice v historii všechna utkání v přímém přenosu.

Prvním utkáním letošního ročníku byl duel mezi Plzní a Třincem, který vyhráli Západočeši 3:1. „Pro mě to velké překvapení není. Když si vzpomenu na loňskou sezonu, Třinec měl první třetinu velké trápení, nemohli se do toho dostat a Plzeň toho dokázala skvěle využít,“ hodnotí hokejový expert Martin Procházka. 

Za Plzeň nastoupil ve druhém útoku teprve 16letý Adam Benák. „V klubu jsou z něho nadšení. Bude otázka času, kdy se prosadí individuálně střelecky,“ uzavírá Martin Procházka.

Čtěte také

Hokejová extraliga byla s Radiožurnálem spojena hlavně přes legendární pořad S mikrofonem za hokejem. Od této sezony se ale Český rozhlas stává mediálním partnerem české nejvyšší hokejové soutěže.

„Největší novinkou je, že poprvé v historii nějaké rádio vysílá všechny zápasy hokeje v přímém přenosu. Naše značka k té hokejové patří léta letoucí. Reportéři Českého rozhlasu jsou u hokeje od jeho začátku, pořad S mikrofonem za hokejem vysíláme víc než 60 let.“

„Každý příznivec hokeje si bude moci pustit jakýkoli zápas extraligy od prvního kola až do posledního zápasu baráže v přímém přenosu na internetu, konkrétně na stránkách iROZHLAS.cz, Radiožurnál Sport nebo na portálu mujRozhlas,“ láká šéf sportovní redakce Miroslav Bureš.

autoři: Petr Král , lis
Spustit audio

Související

Sledujte nás