O plánech, chystaných představeních i Roku české hudby s novou ředitelkou jabloneckého divadla Lucií Peterkovou

12. leden 2024

Od konce roku 2023 má Městské divadlo v Jablonci nad Nisou nové vedení. Po náhlém úmrtí Pavla Žura se ředitelkou instituce stala ekonomka Lucie Peterková.

Redaktorka Jana Švecová s ředitelkou jabloneckého divadla Lucií Peterkovou

„V divadle jsem pracovala od roku 2008 jako ekonom, měla jsem tedy tu výhodu, že jsem věděla, jakým způsobem pracovat. Jen jsem přebrala to žezlo po Pavlovi,“ říká Lucie Peterková.

„Ředitel má na starosti vedení a koordinaci všech lidí, kteří se starají jak o programovou skladbu divadla, tak o technické zázemí. Je vlastně takovým koordinátorem,“ popisuje svou úlohu.

„Chtěla bych udržet renomé jabloneckého divadla. Co se týče žánrové skladby a programové nabídky, nic bych neměnila. A mým vnitřním cílem je vytvořit pro všechny zaměstnance pohodové pracovní prostředí založené na kolegialitě a spolupráci. Hlavně, aby je práce v divadle těšila a měli z ní radost, protože to se pak všechno odráží na jejich práci,“ odhaluje své plány.

Jaká představení jablonecké divadlo chystá? Co připravili k Roku české hudby? Co nabízí divadlo mladým divákům a budou se kvůli rostoucím nákladům zvyšovat ceny vstupenek? Poslechněte si záznam rozhovoru.

autoři: Jana Švecová , reČRoL
Spustit audio

Související