Než přijde zásah. Dokument o tom, že hasič musí být stoprocentní chlap

27. říjen 2019

Ivan Růžička je zkušený hasič. Své profesi se věnuje přes 20 let. Působil jako velitel směny, letecký záchranář i lezec. Zasahoval při povodních. Zúčastnil se i dramatického zásahu při požáru kasina na brněnské Nádražní ulici.

Při osobním setkání působí tento sympatický hasič už na první pohled jako profesionál. Mluví k věci a vyhýbá se patosu a velkým slovům. Jako by jeho práce byla ta nejobyčejnější na světě.

Možná i pro toto své charisma je dnes úspěšným lektorem a předává už dva roky své zkušenosti ostatním hasičům. Jeho místo je v současné době ve výcvikovém středisku, kde se účastníci kurzů setkávají se situacemi, které je posléze mohou potkat v realitě, a mohou si tak vyzkoušet své reakce a hasičskou erudici.

S nasazením života

Všechny situace jsou zcela autentické, hasiči bojují s ohněm v hořícím domku, prolézají stísněné prostory, kde nacházejí zraněné lidi, a řeší, jakým způsobem jim poskytnout nejúčinnější první pomoc. Společně s Radimem Nejedlým se Ivan Růžička vrátil na svou domovskou stanici, aby s kolegy opět vyrazil na zásah.

Spustit audio

Související