‚Něco úžasného, jsme na ni moc pyšní.‘ Vondroušovou chválí české tenisky i manažer Šavrda

16. červenec 2023

Na sociálních sítích přijala nová wimbledonská šampionka tenistka Markéta Vodroušová tisíce gratulací. A nejen tam. Zatím životní úspěch zaznamenala čtyřiadvacetiletá majitelka stříbrné medaile z olympijských her v Tokiu po finálové výhře v Londýně nad Tunisankou Ons Jabeurovou dvakrát 6:4.

Tenistka Markéta Vondroušová slaví životní úspěch. Jako třetí Češka zvedla v Londýně nad hlavu trofej pro vítězku wimbledonské dvouhry.

„Je to neuvěřitelné tohle sledovat, myslím, že i Maky, kdyby jí to někdy řekl před turnajem, že vyhraje Wimbledon, tak by mu řekla, že se zbláznil,“ řekla Andrea Sestini Hlaváčková.

Čerstvá wimbledonská vítězka Markéta Vondroušová udělala radost také Vladislavu Šavrdovi. Manažer 1. ČLTK ve vysílání Radiožurnálu Sport k triumfu členky svého klubu řekl: „Je to něco úžasného, je to úžasný pocit a musím říct, že jsme na Markétu moc pyšní.“

Čtěte také

Markéta Vondroušová udělala ve finále Wimbledonu méně chyb než její soupeřka Jabeurová a i psychicky ho zvládla lépe. Z její neoblíbené trávy, jak se nechala slyšet v průběhu londýnského grandslamu, se tak stává oblíbená.

„Povahu tenisovou na to docela má, potřebovala jen na trávě odehrát víc zápasů,“ pronesla Sestini Hlaváčková na adresu rodačky ze Sokolova.

„Teď to bude mít těžší, protože do turnaje nastupovala nenasazená, neměla co ztratit. Teď už na ni soupeřky budou nahlížet úplně jinak, dostane se do opačné role a bude strašně důležité, jak to zvládne,“ doplnila Hradecká a Šavrda k tomu dodal. „Je to prostě bezvadná a normální holka a já doufám, že taková zůstane.“

V novém vydání žebříčku WTA si Markéta Vondroušová výrazně polepší. Její desátá příčka bude nové kariérní maximum.

Gratulaci novopečené wimbledonské šampionce poslala na dálku i dvojnásobná vítězka travnatého grandslamu Petra Kvitová.

autoři: Jakub Kanta , mim
Spustit audio

Související

Sledujte nás