Na novou desku mám krásné reakce. Plamen značí sílu, kterou v sobě člověk má, vysvětluje zpěvačka Kateřina Marie Tichá

9. březen 2024

Se svou novou deskou vyrazila na turné a na většinu koncertů jsou lístky dávno pryč. Vyprodat ale dokázala i básnickou sbírku, kterou napsala. O hudbě, poezii i svobodě mluvila ve studiu Rádia Praha zpěvačka Kateřina Marie Tichá.

Rok 2024 zahájila novou deskou Plamen, kterou až do dubna představuje spolu s kapelou Bandjeez na turné. 

„Mám stovky strašně krásných reakcí nejenom od fanoušků, ale i od lidí z branže. Je hrozně hezký, že se to těch lidí nějakým způsobem dotýká a že chápou, jak jsme to mysleli,“ těší ji.

V pořadí druhé album dostalo název po titulním singlu. „Plamen je pro mě síla, kterou v sobě člověk má, kterou dřív nebo později objeví. Týká se to i nějaké podoby ženství, která může být ta něžná a éterická, ale může být i ohnivá. Je to vlastně taková svoboda.“

Kateřina Marie Tichá

Na desku přidala Kateřina Marie Tichá také mužský element v podobě dvou hostů – Milana Caise z Tata Bojs a Štěpána Kozuba.

„Milana znám a mám hrozně ráda jeho hlas, mám moc ráda Tata Bojs a známe se i osobně, tak jsem si říkala, že musím oslovit jeho. Štěpána Kozuba jsem viděla na koncertě a hrozně se mi líbilo, jak funguje na pódiu, jak zpívá ty písně s hroznou pokorou a s obrovským nadhledem,“ vysvětluje svoji volbu.

Mezi hudbou a poezií

Kromě hudebního alba by letos mohla spatřit světlo světa také druhá básnická sbírka, na které Kateřina Marie Tichá pracuje. Prvotina s názvem Ostrov, co chutná jako pomeranče se rychle vyprodala.

Lenka Vahalová a Kateřina Marie Tichá

„Nechala jsem konečně udělat dotisk asi 500 kusů, který už se taky blíží pomalu k vyprodání, což je úplně krásný.“ Jak se bude sbírka jmenovat zatím vůbec netuší. „Ten název na mě vždycky čeká až úplně na konci. Když píšu, tak vlastně nikdy nevím, jestli to bude píseň nebo báseň.“

Své fanoušky vyzývá k tomu, aby se přidali k její smečce, jak je to myšleno? Jaké hosty si přizvala na právě probíhající turné? A jakou báseň nám ve studiu zarecitovala? Poslechněte si celý rozhovor.

autoři: Lenka Vahalová ,

Související