Jablonecké re-use centrum pořádá kvůli úsporným opatřením výprodej. Vše je za 10 korun

14. listopad 2022 12:49, aktualizováno

Re-use centrum v Jablonci nad Nisou nabízí až do konce listopadu všechno za 10 korun. V nabídce jsou kočárky, dětské sedačky, drobný nábytek, nádobí nebo sportovní potřeby. Důvodem výprodeje jsou úsporná opatření kvůli energetické krizi.

„Kvůli energetickým opatřením se nebude sklad přes zimu vytápět, proto město Jablonec nad Nisou nabízí až do konce listopadu totální výprodej. Výprodejem provoz re-use centra ve Smetanově ulici ale nekončí, i nadále je možné věci přinášet i nakupovat,“ uvedla jablonecká náměstkyně pro životní prostředí a strategii města Lenka Opočenská ze Společně pro Jablonec. Centrum je otevřené každý všední den od 8 do 17 hodin a v sobotu od 8 do 14 hodin.

Re-use centrum v Jablonci nad Nisou zahájilo provoz letos 3. ledna ve sběrném dvoře ve Smetanově ulici. Lidé v něm můžou odkládat věci, které se jim už nehodí. Sice tam za ně nic nedostanou, ale můžou mít dobrý pocit, že je třeba ještě použije někdo jiný, kdo si je za symbolickou cenu v re-use centru koupí.

Do re-use centra můžou lidé vozit například drobný nábytek, různé vybavení do domácností, obrazy, rámy, vázy, CD, DVD, knihy, časopisy, hračky nebo třeba sportovní vybavení. Centrum ale nepřijímá drobnou domácí elektroniku, pracovní elektrické nástroje a jiná elektrozařízení, ani třeba čalouněný nábytek. Předměty je možné předat také obsluze na překladišti sběrných surovin v Proseči nad Nisou.

Výtěžek z prodeje odložených věcí používá jablonecký magistrát třeba na obnovu městské zeleně nebo reviztalizaci dětských hřišť. Od otevření re-use centra se tak podle Lenky Opočenské podařilo vybrat víc jak 96 tisíc korun.

autoři: Iveta Bláhová , Eva Malá , reČRoL | zdroj: Magistrát města Jablonec nad Nisou
Spustit audio

Související