Festival světla a videomappingu ovládl Petr Skala

3. říjen 2011

Festival Vzáří vyhlásil vítěze 1. evropské soutěže ve videomappingu na budovy. Titul Videomapping Maestro získal Petr Skala s týmem Moire, cena diváků patří polskému týmu Loomo. Unikátní pětidenní přehlídku světelných efektů a moderních designů spojenou s nasvícením historických budov si nenechaly ujít tisíce lidí.

Český tým představil lékárnu jako živý organismus, který napadla choroba. Lékárna ze svého herbária vykouzlila lék, který všechna soukolí živého tvora opět uzdravil. Ale jak už to v životě chodí, i on nakonec podlehl smrti. Animace polského týmu Loomo vyprávěla příběh človíčka, který bloudil v budově a potkával se nejen s duchem, ale i požárem a povodní.

Každou videomappingovou projekci sledovalo v Olomouci kolem 5000 návštěvníků. Kromě nasvícení historických budov včetně radnice festival doplňovaly i workshopy, koncerty či divadlo. Jeho součástí byla i odborná konference Světlo pro naše města a výstava Světlo jinak. Výtěžek z ní i z části prodaných SMS vstupenek půjde na podporu Tyflocentra, které se stará o nevidomé. Příští ročník festivalu se uskuteční od 25. do 29. září.

autor: kor
Spustit audio