Doufám, že to bude pokračovat, těšila zlatá medaile Prskavce. Pro Fišerovou byl bronz splněný sen

2. červenec 2023

Do závodu vyrazil s jedničkou na dresu a stejné číslo svítilo na obrazovce, když projel cílem. Kajakář Jiří Prskavec vyhrál na Evropských hrách v Polsku individuální soutěž mužů. Po závodě v rozhovoru pro Radiožurnál Sport přiznal, že krakovský vodní kanál je pro něj speciální.

On získal už šestý titul mistra Evropy, ona zas na Evropských hrách zkompletovala sbírku medailí.

„Celkově je to takové paradoxní, že jsem v tom Krakově získal dvě historické medaile. Tenkrát před 10 lety to byl první evropský titul pro český kajak, od té doby jich máme devět, a dnes je to první titul na Evropských hrách a já doufám, že to bude pokračovat, že za čtyři roky předvedeme nějaký pěkný výkon,“ vyprávěl šestinásobný mistr Evropy Jiří Prskavec, kterým svým triumfem v Krakově zajistil České republice účastnické místo na olympijských hrách v Paříži.

„Tím, že tady máme i tu olympijskou kvalifikaci, tak je to rozhodně hrozně velký závod. Je to na úrovni možná mistrovství světa, i když tady nějaký zahraniční závodníci chybí, ale obecně u nás je to hlavě Evropa. Všichni na to byli hodně připravení a o to víc si toho vážím.“

Splněný sen Fišerové

Ve spanilé jízdě pokračuje v Krakově Tereza Fišerová, která získala ve třetím finále třetí medaili, a to bronzovou.

„Doufám, že se to nezastaví, to krásné. Probudila jsem se a dělala si legraci, že bronzová mi ještě chybí, takže bych ji mohla dát. Upřímně to byl ale vzdálený sen a to, že jsem dojela do cíle, čekala a nakonec z toho vyšla ta medaile, je opravdu sen.“ culila se v cíli Tereza Fišerová, která může v neděli přidat čtvrtou medaili. Semifinále kanoistek začne v 10 hodin a 10 minut, muži začnou o hodinu dříve.

autoři: David Prouza , mim
Spustit audio

Sledujte nás