Den Země: Liberecká zoo spouští 30denní výzvu na ochranu přírody, v Liberci budou putovní Tatrhy

22. duben 2023 08:00

Zoo Liberec tradičně připomíná Mezinárodní den Země bohatým programem pro malé i velké. V sobotu 22. dubna tam proto pro návštěvníky připravili například komentované prohlídky nebo stanoviště, ve kterých se lidé dozví více o biodiverzitě, ohrožených druzích a ochraně přírody. Do té se veřejnost může zapojit i díky výzvě Třicet dní pro Zemi.

Výzva má motivovat k udržitelnějšímu způsobu života. Obsahuje třicet různých inspirací a činností, ze kterých si účastníci mohou na každý den vybrat úkol, jak pomoci přírodě a planetě. Nechybí cesta do práce na kole nebo pěšky, nákup u lokálních farmářů, sběr odpadků v okolí nebo omezení spotřeby masa. S úspěchy se mohou pochlubit na facebookové události s názvem Třicet dní pro Zemi.

Oslavy Dne Země pořádá i krajský úřad, ale až v neděli 23. dubna. A to od 10 hodin před sídlem úřadu v liberecké ulici u Nisy a v parku podél nábřeží řeky. Součástí akce, na které se představí ekocentra z celého kraje, budou i oblíbené Tatrhy. Co na nich bude, to redaktorce Janě Švecové přiblížila jejich pořadatelka Veronika Iblová.

autoři: Jana Švecová , reČRoL
Spustit audio

Související