Českolipští policisté si „posvítí“ na parkování řidičů

14. květen 2018 06:20

V České Lípě označili řidiči MHD místa, kudy nemohou – často kvůli zaparkovaným autům – s autobusem projet. Strážníci a policisté tam budou dohlížet.

Často je to kvůli zaparkovaným autům v okolí autobusových zastávek. Proto se městská policie, dopravní inspektorát a obvodní oddělení policie dohodli, že si rozdělí lokality, kterým budou věnovat zvýšenou pozornost.

Vyhořelý Kounicův dům v České Lípě bude možná sloužit úředníkům

Kounicův dům by měl mít v budoucnu využití. Na obejkt v centru města ukazuje Antonín Doležal, zástupce ředitele městské policie

Česká Lípa hledá řešení, jak využít vyhořelý Kounicův dům v centru města. Zastupitelé budou ve středu 21. 3. rozhodovat o tom, jestli budovu od současného majitele vykoupí, aby ji město mohlo nechat zrekonstruovat.

Řidiči by proto měli počítat se zvýšenými kontrolami a následnými postihy v místech, kde nedodržování předpisů vytváří problémy řidičům autobusů.

Jde o zastávku a otočku v Dlouhé ulici, porušování zákazu zastavení v době, kdy děti jdou do školy v ulici Antonína Sovy, a v neposlední řadě nerespektování dopravního značení u firmy Grammer.

Česká Lípa, náměstí, parkování (ilustrační foto)
Spustit audio