RECEPT - Makrela zapečená v cibuli a pórku
Makrela zapečená v cibuli a pórku
1000 g makrel, sůl, 100 g cibule, 100 g pórku, kopr, olej, 30 ml octa
Makrely očistíme, odřízneme hlavy, podélně rozřízneme, osolíme a urovnáme do varné mísy kůží dolů. Cibuli a pórek nakrájíme na kolečka, navršíme je na půlky ryb, posypeme nahrubo rozsekaným koprem, zalijeme směsí oleje a octa, zakryjeme víkem a vložíme do rozehřáté trouby. Pečeme asi 30 minut. Jako přílohu podáváme vařené brambory posypané koprem nebo petrželkou a přidáme dobrý zeleninový salát.
Napište nám váš oblíbený recept - apetyt@bo.rozhlas.cz
Zprávy z iROZHLAS.cz
-
Jako mezi mlýnskými kameny. Syrským uprchlíkům hrozí smrt v libanonském exilu i v jejich vlasti
-
ONLINE: Rusko na Ukrajině zasáhlo energetickou infrastrukturu. Startovaly i spojenecké stíhačky
-
Pellegriniho strana Hlas má nového předsedu. Povede ji ministr vnitra Šutaj Eštok
-
Historická záhada vyřešena? Vědci zřejmě odhalili význam soch na Velikonočním ostrově, jde o vodu