Znovu 2:1. Vítkovice vyhrály v předkole play off nad Spartou i druhý zápas

12. březen 2019 23:26

Hokejisté Vítkovic v sérii předkola play-off nad Spartou vyhráli i druhý zápas. Na domácím ledě porazili hosty z Prahy 2:1, obě branky dal David Květoň.

Vítkovicím se na Spartu v posledních letech až neuvěřitelně daří. Ostravané porazili Pražany už podvanácté z posledních čtrnácti vzájemných zápasů. V aktuální sezoně se Ridera radovala pošesté a jen jediný krok ji dělí od postupu do čtvrtfinále.

Sparta znovu v Ostravar aréně domácí přestřílela a tentokrát dokonce vedla. V úvodu druhé třetiny se usadila před Bartošákem, který nedokázal chytit Klimkovu střelu a Lukáš Rousek vstřelil úvodní gól zápasu.

Hokejisté Vítkovic porazili v předkole play off Spartu 2:1

Vítkovice vyhrály první zápas předkola play-off proti Spartě

I díky důležitým zákrokům brankáře Patrika Bartošáka porazili hokejisté Vítkovic pražskou Spartu v prvním utkání předkola play off 2:1. Vítkovický gólman pokryl celkem 36 střel a v zápase patřil mezi hlavní opory Ostravanů.

Devatenáctiletý útočník Sparty i v druhém zápase série vstřelil první gól Pražanů, jenže znovu šlo o jedinou trefu, vítkovickým hokejistům se totiž povedlo zápas otočit. Přesilovku v polovině zápasu sice nevyužili, ale chvíli poté, co se hostující kapitán Piskáček vrátil na led, dostal se před branku David Květoň a zakončením mezi betony brankáře Machovského vyrovnal.

Rozhodující chvíle přišly 13 minut před koncem. Při vyloučení domácího Hrabala Sparta svírala Ostravany v jejich vlastním obranném pásmu, jenže ti tlak přežili. Půl minuty po konci oslabení se na druhé straně dostali do šance Ondřej Roman s Davidem Květoněm a druhý jmenovaný poslal puk z těžké pozice a v pádu pod břevno Machovského branky.

Sparta měla 10 minut na vyrovnání, jenže k překonání Bartošáka ji nepomohla ani hra bez brankáře. Vítkovice i podruhé doma zvítězily 2:1 a po dvou zápasech vedou v sérii předkola 2:0. Třetí utkání se hraje ve středu v Praze.

autor: vman
Spustit audio