Známe prvního vítěze Pochoutkového roku na sladko

1. prosinec 2019

Kulinářská soutěž Pochoutkový rok na sladko ještě neskončila, ale už teď známe prvního výherce. Od 3. do 30. listopadu vybírali posluchači na stránce www.pochoutkovyrok.cz ten nejlepší recept. Svým hlasováním rozhodli, že se jím staly šlehačkové koule Ludmily Vrbické z Havlíčkova Brodu.

Hranici jednoho tisíce hlasů pokořily v hlasování například recepty na jablečné skořicové řezy Drahuše Styblíkové, rakvičky se šlehačkou Jany Charvátové, žravé řezy Martiny Vágnerové nebo marcipánové řezy Marie Koubkové.

Výsledky hlasování posluchačů

Nejvíce hlasů a to přesně 4840 ale získaly šlehačkové koule Ludmily Vrbické z Havlíčkova Brodu. Autorka receptu tak od nás získává dárkový poukaz na nákup kuchyňského vybavení od společnosti Eta v hodnotě 15 000 Kč. Výhru si převezme na velkém finále Pochoutkového roku.

Ludmila Vrbická a Patrik Rozehnal

Ze všech hlasujících také naše porota vylosovala hned po skončení hlasování jednoho, komu předá další výhru v podobě poukázky na nákup kuchyňského vybavení v hodnotě 10 000 Kč. Tuto výhru od společnosti Eta získala Jana Fuksová. Budeme se na ni těšit na finále Pochoutkového roku.

Velké finále

Jak dopadne celá soutěž a komu budeme předávat tři hlavní výhry, se dozvíme na velkém finále Pochoutkového roku, které uslyšíte v neděli 8. prosince v našem vysílání. Na něm porota ve složení – Naďa Konvalinková, Jaroslav Sapík a Pavel Pospíšil – oznámí, které recepty si odnesou hlavní výhry a budou těmi „nejsladšími“.

Pogratulovat vítězům přijdou i Josef Laufer, Věra Martinová, David Deyl, Yvetta Simonová, Jakub Smolík, Kamélie nebo Jana Chládková. Záznam z tohoto setkání uslyší všichni posluchači regionálních stanic v obvyklém čase vysílání Pochoutkového roku v neděli 8. prosince v 10 hodin a v repríze v 21 hodin večer.

Spustit audio