Změna v režimu modrých parkovacích zón v Brně začne platit až na konci září

Nový systém rezidentního parkování v Brně začne platit od pondělí 30. září. Ve středu 12. června to oznámilo vedení města.

Původně počítalo s termínem hned po letních prázdninách. Příprava je ale podle radních složitější. Změny se budou od září týkat jen míst, kde modré zóny fungují. Město bude rozdělené do tří cenových oblastí. Magistrát věří, že tento režim bude pro řidiče srozumitelnější. A levnější, tvrdí radní Petr Kratochvíl z ODS. „Koncem června by měl být schválený oficiální ceník a ceny budou přívětivější.“

Rezidentní parkování v novém. Od podzimu levněji a přehledněji, slibuje vedení Brna

Rezidentní parkování v Brně čekají od podzimu 2019 změny

Vedení Brna odhalilo, jak bude od podzimu vypadat nový režim rezidentního parkování ve městě. Politici slibují, že regulace bude oproti současnému stavu přehlednější.

Město bude od 30. září rozdělené na tři zóny. Zóna A bude historické jádro, B vytvoří prstenec kolem historického jádra. Tvořit ho budou například ulice Šumavská, Hrnčířská, Pionýrská, ale také Cejl, Úzká, Poříčí nebo Mendlovo náměstí, Úvoz a Veveří. Zóna C bude zbytek města u těch městských částí, které do rezidentního parkování zapojí některé své lokality. Nyní platí rezidentní parkování v historickém jádru a v oblasti kolem Grohovy a Antonínské ulice a na třídě Kapitána Jaroše. Od 18. listopadu by se měla přidat nová místa v zóně B, a to okolí ulic Pellicova, Kopečná a Bratislavská. Podle Kratochvíla mají zájem zapojit se do systému i další městské části jako například Královo Pole.

autor: Tomáš Kremr | zdroj: ČTK
Spustit audio