Zlínské divadlo odvysílá inscenaci na facebooku. Slovácké divadlo chce mít dvě premiéry

30. duben 2020 08:50

Divadla v kraji chystají novinky pro diváky

Městské divadlo Zlín uvede 1. května na svém facebooku čtyřicetiminutovou verzi inscenace Dobrý proti severáku.

Není to záznam inscenace, půjde o první přímý přenos divadla, řekl ředitel divadla Petr Michálek.

Dobrý proti severáku byla podle diváků nejlepší inscenace předminulé sezony. "V přímém přenosu z bytu, nikoliv z divadla, budeme přenášet 40minutovou verzi naší inscenace, která je jako stvořená pro tuto dobu. Dobrý proti severáku je inscenace, která vypráví milostný příběh dvou lidí, kteří jsou ovšem každý u svého počítače doma a píší si e-maily," uvedl ředitel.

Přímý přenos začne ve 20:20. Příprava nebyla podle ředitele až tak náročná z hlediska vyškrtání textu či herecké přípravy, spíše bylo třeba vyřešit technické problémy. "Umožníme divákovi stát se voyerem, bude skrz kameru notebooku sledovat Martu Bačíkovou a Gustava Řezníčka," uvedl Michálek.

Slovácké divadlo chce v červnu uvést dvě premiéry inscenací, které na jaře začalo připravovat. Jde o komedii Prokletí nefritového škorpiona v režii Zdeňka Duška a hru Deskový statek v režii Igora Stránského. Divadlo počítá s jejich uvedením i v případě, že bude povolený pouze omezený počet diváků, řekl ředitel Michal Zetel.

"Projekty musíme dodělat, protože režiséři jsou potom dál zaneprázdněni. Zároveň jsme připraveni, pokud to stát umožní, bez ohledu na přípravu premiér začít okamžitě hrát i další inscenace, byť třeba pro snížený počet diváků," uvedl ředitel.

autor: Český rozhlas Zlín

Související