Zeměkouli spadla rouška! Podívejte se na koncert Moravia Brass Bandu plný filmových melodií

3. červenec 2020

Hejtman jako James Bond, japonský dirigent na kole, největší zeměkoule v Evropě s největší rouškou na světě a do toho spousta těch, kteří tvrdě pracovali v době pandemie koronaviru. To všechno nabídl koncert s názvem Pomáhat není věda ve VIDA! science centru, který se uskutečnil 1. července.

První červencový den jsme tak odstartovali projekt Chytré prázdniny, který má za cíl nastartovat život na jižní Moravě. Symbolicky se tak podařilo ukončit těžkou dobu jara letošního roku a začít „lepší časy“. Hejtman Jihomoravského kraje Bohumil Šimek jako bývalý policista přišel v doprovodu titulní melodie z filmů o agentu Jamesi Bondovi, aby jako filmový hrdina zbavil svět roušky. A to se povedlo.

Koncert Moravia Brass Bandu z brněnského VIDA! science centra

Rouška umístěná na desetimetrové zeměkouli spadla a koncert Moravia Brass Bandu mohl začít. Cílem akce bylo poděkovat všem, kteří se podíleli na zmírnění koronavirové pandemie v našem kraji. Pozvané publikum z řad záchranářů, sociálních pracovníků, hygieniků, policistů, hasičů, vojáků a dalších se ve VIDA! science centru skvěle bavilo při filmových melodiích zahraných Moravia brass bandem s japonským dirigentem žijícím v Česku Chuheiem Iwasakim.

Moderátor večera Jiří Kokmotos s dirigentem Chuheiem Iwasakim, Jiřím Duškem z hvězdárny a Lukášem Richterem z VIDA! centra (vpravo)

Objevem byli i dva výborní pěvečtí interpreti – Kristýna Daňhelová z Městského divadla Brno a Libor Macháček z Filharmonie Bohuslava Martinů ve Zlíně.

Podívejte se na záznam koncertu a prožijte s námi znovu fantastický večer.

autor: Jiří Kokmotos

E-shop Českého rozhlasu

Vždycky jsem si přál ocitnout se v románu Julese Verna. Teď se mi to splnilo.

Václav Žmolík, moderátor

tajuplny_ostrov.jpg

Tajuplný ostrov

Koupit

Lincolnův ostrov nikdo nikdy na mapě nenašel, a přece ho znají lidé na celém světě. Už déle než sto třicet let na něm prožívají dobrodružství s pěticí trosečníků, kteří na něm našli útočiště, a hlavně nejedno tajemství.