Zazpívej, Slavíčku. Na živú notečku vystoupí CM Ohnica a finalisté přehlídky dětských zpěváků

27. březen 2019

Dnešní koncertní speciál Na živú notečku nás zavede do Uherského Hradiště. V přímém přenosu ze sálu místní Základní umělecké školy se představí finalisté regionální přehlídky dětských zpěváčků z Uherskobrodska a Uherskohradišťska: Zazpívej, slavíčku z roku 2018.

Lidové písně uvedených regionů v podání dětských interpretů zazní za doprovodu uherskohradišťské Cimbálové muziky Ohnica s primášem Janem Mudrákem a harmoniky učitele Vlastika Ondry.

Právě učitel a folklorista Vlastimil Ondra, cimbalista a umělecký vedoucí CM Ohnica Jan Káčer a muzikant a etnograf Jan Maděrič stojí za navazujícím projektem této pěvecké přehlídky.

Pod jejich vedením totiž finalisté pěvecké přehlídky Zazpívej, slavíčku získávají skrze vzájemné několikadenní hudební setkání možnost nových přátelství, zkušeností a pohledů na práci s lidovou písní. Výsledkem je vzájemné propojení jednotlivých zpěváčků, výuka nového regionálního repertoáru a v neposlední řadě radost ze samotného zpěvu všech zainteresovaných účinkujících.

Přesvědčte se o výborné zpěvnosti dětí různých věkových kategorií z Uherskohradišťska a Uherskobrodska v dnešním vydání pořadu Na živú notečku, který pro vás vysíláme ze Základní umělecké školy v Uherském Hradišti.

autor: Petr Mička
Spustit audio

Související

E-shop Českého rozhlasu

Starosvětské příběhy lesníků z časů, kdy se na Šumavě ještě žilo podle staletých tradic.

Václav Žmolík, moderátor

ze_světa_lesních_samot.jpg

3x Karel Klostermann

Koupit

Komplet obsahuje dva šumavské romány Ze světa lesních samot, V ráji šumavském a povídkový soubor Mrtví se nevracejí z pera klasika české literatury Karla Klostermanna (1848 - 1923), který tomuto kraji zasvětil celé své dílo.