Zápas, na který nikdy nezapomene. Zlínský brankář Daniel Huf se podílel na demolici Komety

7. říjen 2019 07:12

Jeho nasazení do zápasu s brněnskou Kometou bylo spíš dílem náhody, nakonec si ale brankář zlínských hokejistů Daniel Huf schoval z tohoto duelu puk na památku.

Neklidnou noc za sebou pravděpodobně má brankář zlínských hokejistů Daniel Huf. Do postele šel totiž plný emocí - a to těch pozitivních.

V osmém extraligovém kole pomohl zlínským Beranům porazit brněnskou Kometu na jejím ledě vysoko 7:0. Dvacetiletý gólman si tak připsal první vítězství v nejvyšší soutěži, navíc bez obdržené branky.

„Takový zápas jsem si odmalička vážně přál, teď jsem si ho naživo užil a je to nádherné. Nikdy na to nezapomenu a tento den mi bude připomínat puk, který jsem si už schoval a doma si ho vystavím," řekl Huf.

Takový zápas jsem si odmalička vážně přál, teď jsem si ho naživo užil a je to nádherné.
Daniel Huf

Ve své zatím krátké kariéře se už postavil takovým hráčům jako jsou Jaromír Jágr a dnes Tomáš Plekanec.

"Jsou to zážitky. Plekance jsem potkal na ledě už minulou sezonu, když jsem chytal v Prostějově a on hrál za Kladno, teď jsem zase chytal proti panu Jágrovi," říkal gólman, který se narodil čtrnáct měsíců poté, co Jágr a spol. vyhráli v Naganu zlaté olympijské medaile.

Huf přitom dostal proti Kometě šanci díky shodě náhod. Zlínská jednička Libor Kašík je na dva měsíce mimo hru kvůli zranění a do klubu tak přišel právě z Brna na dočasnou výpomoc dvojnásobný extraligový mistr Marek Čiliak. Ten ale nechtěl proti svému mateřskému celku chytat a tak musel do branky nováček.

Asistent trenéra Martin Hamrlík připustil, že svým výkonem si Huf možná řekl i o nasazení do úterního duelu se Spartou.

Pro zlínské hokejisty šlo sice o druhou výhru v řadě, předchozích šest duelů ale prohráli a na dvanáctém místě tabulky mají stejný počet bodů jako poslední Pardubice.

autor: dan

Související