Zámek ve Valticích ožije příběhem Noci na Karlštejně. Lidé tu uvidí úspěšné muzikálové představení

10. červenec 2020

Muzikál Noc na Karlštejně v létě zamíří na zámky a hrady v Čechách a na Moravě. Představení na zámku ve Valticích se uskuteční 15. a 16. července.

Představení mělo na karlštejnském nádvoří premiéru v červnu 2016, kam se příběh, podle něhož na hrad nesměly žádné ženy, vrátil po 45 letech u příležitosti oslav 700. výročí narození císaře Karla IV.

V létě 2020 inscenace oceněná nominací na cenu Thálie domovskou scénu na čas opustí z důvodu plánované rekonstrukce hradu. „Po čtyřech vyprodaných sezónách odjíždíme z Karlštejna, abychom se zase za rok nebo za dva vrátili,“ uvedl producent Janis Sidovský.

Od června do září 2020 bude muzikál na turné ve stejném obsazení jako na Karlštejně. „Naše inscenace vtahuje zámky a hrady do děje, hrajeme po celém nádvoří, z oken i z cimbuří,“ vysvětlil nezaměnitelnost představení režisér Václav Knop.

Kulisu pro slavný příběh s hity Karla Svobody tak v nadcházejícím létě vytvoří zámky Třeboň, Hrádek u Nechanic, Valtice, Konopiště, Litomyšl, Hluboká, hospital Kuks nebo Křivolát.

V Noci na Karlštejně účinkují herci a zpěváci známí z muzikálů, televizních seriálů a filmů, například Daniel Bambas, Hana Holišová, Regina Rázlová, Pavel Vítek, Jan Kříž, Roman Tomeš nebo Ivana Korolová.

Mediálním partnerem letního turné muzikálu Noc na Karlštejně jsou regionální stanice Českého rozhlasu.

Spustit audio

E-shop Českého rozhlasu

Vždycky jsem si přál ocitnout se v románu Julese Verna. Teď se mi to splnilo.

Václav Žmolík, moderátor

tajuplny_ostrov.jpg

Tajuplný ostrov

Koupit

Lincolnův ostrov nikdo nikdy na mapě nenašel, a přece ho znají lidé na celém světě. Už déle než sto třicet let na něm prožívají dobrodružství s pěticí trosečníků, kteří na něm našli útočiště, a hlavně nejedno tajemství.