Žádná varianta není tak dobrá a levná jako nová nemocnice v Malenovicích. Hejtman Čunek reaguje na neschválení projektu

22. červen 2019 07:13

Rozhovor s Jiřím Čunkem o rozhodnutí krajských zastupitelů neschválit stavbu nové nemocnice ve Zlíně - Malenovicích.

Hejtman Jiří Čunek (KDU - ČSL) je přesvědčený, že neschválení projektu stavby nové nemocnice za osm miliard ve Zlíně - Malenovicích ještě neznamená, že nové zdravotnické zařízení nebude. 

"Ten projekt vůbec nepadl. Je to 400 dnů velké práce, žádná jiná varianta není tak dobrá a levná," uvedl hejtman v prvním velkém rozhovoru poskytnutém po rozhodnutí zastupitelů.

Podle Čunka je nejhorší přešlapování na místě. "Když uvidím, že to má smysl, tak budu projekt dál prosazovat," dodal Čunek.

Podle něj nemá smysl rekonstruovat starý areál nemocnice Tomáše Bati. Při současném přístupu zastupitelů bude podle něj rekonstrukce trvat až dvacet let a bude dražší než by byla stavba nové nemocnice.

Hejtman v rozhovoru s Andreou Kratinovou uvedl i to, co bude s pozemky, které v Malenovicích kraj koupil. "Měli bychom je vrátit zpět vlastníkům, kteří nám je prodali v dobré víře, že tam bude stát nemocnice," uvedl hejtman.

Podle něj hlasování bude mít vliv i na fungování vládnoucí koalice na kraji. Projekt totiž nepodpořili  zastupitelé z hnutí ANO, jeden hlas chyběl i od ODS. Podle hejtmana si teď musí politici říct, jak bude koalice do voleb fungovat.

autoři: Andrea Kratinová , Tomáš Fránek
Spustit audio

Související